i Recept och mat

Bulgogi

Enkel koreansk bulgogi

Idag bjuder jag på ett recept på bulgogi som är en väldigt god koreansk kötträtt. De flesta som har smakat maträtten gillar den och våra barn älskar den! Receptet är egentligen för en bulgogi-marinad (koreanskt marinerat nötkött).
Marinaden är väldigt enkel och god att göra och kan andvändas på många typer av nötkött. Det här receptet är dessutom väldigt snabblagat eftersom köttet ska skäras i små bitar innan stekningen.

Nötköttet ska helst vara nötinnanlår eller entrecote.
Receptet kommer från denna kokbok:

bulgogi

Recept på marinad till bulgogi

Marinaden består av:
– 1 msk pressad vitlök
– 1 1/2 msk sesamolja
– 1 dl koreansk eller japansk soja
– 2 msk strösocker
– 1/2 krm svartpeppar

Blanda i hop alla ingredienserna till marinaden.
Lägg i köttet, skuret i tunna skivor, i marinaden i minst 30 minuter.
Stek på hög värme.
Klart!

Servera gärna kötet med ris eller de här glasnudlarna med grönsaker.

bulgogi

Vill du ha fler tips på mat? Klicka här för att komma till kategorin för mat och recept!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Koreanska folkdräkter

Skrivet den 24 maj, 2017

Glasnudlar med grönsaker

Skrivet den 18 september, 2016

Matlagning

Skrivet den 2 augusti, 2017

Föregående inläggSolig onsdag
Nästa inläggGodmorgon 

Bli först att kommentera!

Kommentera