i Graviditet

Gravid vecka 16

  Denna vecka står det att omföderskor kan börja känna av rörelser från barnet i magen. Oftast känns det som ett fladder. 

Det kan börja bildas råmjölk i brösten. 

Livmodern kan dra ihop sig och bli spänd, så kallade sammandragningar, för att börja träna inför förlossningen. Så länge de inte gör ont så är detta ofarligt. 

Barnet är denna vecka ca 10,5-11,5 cm långt och väger ca 80 gram. Armar och ben är färdigbildade och barnet rör sig förgyllt och gör volter och sparkar. Rörelserna känns inte alltid då fostervattnet dämpar. 

Och hur känner jag?

I förra graviditeten så kände jag rörelser första gången i vecka 14. Denna gång var det nog ungefär samtidigt. De första rörelserna är så svåra att skilja från tarmrörelserna men nu när det gått några veckor så blir de tydligare och känns allt oftare. Det är inga sparkar ännu utan mer ”fladder” och som att nån petar innifrån magen. (Svårt att förklara). 

Sammandragningar har jag också känt av ett tag (första i vecka 13) men sällan och de har inte gjort ont. 

Någon råmjölk har jag iallafall inte märkt av ännu 🙂 

Allmänt så mår jag inte illa lika längre och jag är inte så trött som i början. Jag mår bra helt enkelt och orkar ungefär det jag brukar i vanliga fall. Har ju rest en hel del den senaste tiden så har inte heller haft så mycket tid att känna efter 😉 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Det där med att handla kläder

Skrivet den 12 februari, 2017

Magen växer

Skrivet den 26 januari, 2016

Gravid vecka 27

Skrivet den 6 februari, 2016

Föregående inläggHelg i skogen 
Nästa inläggSkogen

Bli först att kommentera!

Kommentera