i Jenny reser, Vardag

Barcelona på våren

Barcelona på våren

Jag reste till Barcelona under några dagar i maj. Barcelona på våren var helt lagom varmt och soligt. Tidigare under våren kan det vara lite kyligare och en hel del regndagar men från mitten av april och framåt så är vädret stabilare. När jag var där, i början av maj, var det mellan 20-25 grader på dagarna vilket var helt perfekt för att upptäcka staden.

tvätt på tork i Barcelona

Barcelona är Spaniens andra största stad (efter Madrid) och även huvudstad i Katalonien. Både spanska och katalanska är officiella språk.

Vi satte på oss bekväma skor och gick runt och upptäckte staden. Dessutom så köpte vi dygnskort för buss, tunnelbana och spårvagn som var väldigt smidiga att använda när kraften i benen tog slut.

Barcelona utsikt genom fönster

Sagrada Familía

Den katolska kyrkan ritades av Antoni Gaudi och började byggas 1882 men är fortfarande inte färdig. Lyftkranar och byggnadsställningar är alltid en del av byggnaden men den växer en bit i taget. Det finns en plan om att den ska vara färdigbyggd 2026 (även om många tvivlar på att den tidsplanen kommer att hålla).

Ekonomin för att bygga kyrkan kommer från donationer. En stor del av dessa donationer är inträdesavgifter från turister som besöker kyrkan. Jag tittade bara på byggnaden från utsidan och det var imponerande bara det. Om man vill besöka insidan så ska man räkna med lång kötid, dyr inträdesbiljett och trängsel inne i kyrkan. Om man har möjlighet så är det bättre att besöka kyrkan när det inte är högsäsong bland turister.

la sagrada familia

Hospital de Sant Pau – ett världsarv i Barcelona

Granne med hotellet där vi bodde hade vi den imponerande byggnaden Hospital de Sant Pau. Det var Barcelonas första sjukhus och upptar hela 9 kvarter!

Ända fram till 2009 fanns sjukhuset kvar i byggnaderna. Efter det flyttade verksamheten till moderna lokaler i närheten och kvar blev kontor med mera. Man kan gå guidade turer i den vackra miljön av paviljonger och trädgårdar eller bara ta en titta från utsidan.

Byggnaden är ett världsarv utsett av UNESCO.

hospital de sant peu

Arc de Triomf – Barcelonas triumfbåge

Barcelonas triumfbåge byggdes till världsutställningen 1888 för att välkomna alla besökare från hela världen till staden.

Vid triumfbågen finns en bred gågata och parker så det är en fin plats att promenera på och kanske fortsätta ner mot havet.

arc de triomf Barcelona

Äta i Barcelona på våren

Om jag ska ge någon rekommendation kring mat i Barcelona så är det att testa olika tapas eller pinxos när det är dags för middag. Tänk på att tiden för middag är lite senare på kvällen men från 20 och framåt brukar det gå bra. Kvällarna kan bli lite kyligare under våren och vindarna från havet kan vara starka. Ta med varma kläder eller försök hitta plats inomhus.

Luncherna går att hitta till bra pris där det oftast är en meny av förrätt, huvudrätt och efterrätt som ingår. Självklart finns restauranger från hela värden att välja på om man inte bara vill äta den spanska  maten.

Promenera runt i stan och välj en restaurang som har lediga bord och fin utsikt och du kommer förhoppningsvis inte att bli besviken.

 

tapas

 

 

Andra resor hittar du i denna del av bloggen!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggVad är kokosolja bra för?
Nästa inläggKörsbärsblommor i Botaniska

2 Kommentarer

 1. Jessica
  2 år ago

  Barcelona är en sån mysig stad <3

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Ja, det var verkligen vackert med de vackra stora husen och de gamla trånga gatorna. Hade gärna tillbringat fler dagar där för att hinna se mer av sten och fler delar!

   Reply

Kommentera