i Vardag

Körsbärsblommor i Botaniska

botaniska parken

I slutet av april är det perfekt att titta på körsbärsblommor i Botaniska Trädgården i Göteborg. Då firas nämligen Hanami i parken. Förutom de vackra körsbärsträden så finns det på massor av underhållning med koppling till Japan. I år var det japansk dans, asiatiska kampsporter och mat från food trucks. Dessutom släppte koi-karpar ut i den lilla Spegeldammen nära ingången till parken.

Många tar med sig picknickkorg och filt och sitter på de stora gräsmattorna. Vi tog bara med oss lite drickor och frukt för att barnens energi skulle hålla. Det fanns så mycket att gå runt och titta på så några timmar gick fort.

körsbärsblommor

Just när man firar Hanami i Botaniska trädgården så är det väldigt mycket folk på plats. Vill man kunna gå runt i parken och se växterna och miljön i lugn och ro så är det bättre att göra ett besök en annan dag.

Botaniska Trädgården

Öppettider: Varje dag, hela dygnet, året runt
Entré: 20 kronor till Botaniska Trädgården kan man lämna vid ingångarna eller swishas.
(Mellan 1 mars till 30 september är inte hundar tillåtna i parken.)

körsbärsträd i botaniska

körsbärsblommor i närbild

träd med ljuslyktor

Körsbärsblommor i Botaniska trädgården

Se mer från Hanami i  Botaniska parken så har jag ett äldre inlägg här.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggBarcelona på våren

Bli först att kommentera!

Kommentera