i Vardag

Kärsbärsträd i Botaniska Trädgården

I helgen har vi (och resten av Göteborg kändes det som) firat alla blommande körsbärsträd i Botaniska trädgården. Det bjöds in till en japansk Hanami. En stor picknick där man kan njuta av blommorna.

Vi kom fram lagom till att de stora Koi-fiskarna skulle släppas ut i bassängen precis vid Botaniska trädgårdens ingång. Vi fick oss en titt på de fina fiskarna men kände oss samtidigt lite stressade över att Storebror skulle råka trilla i vattnet. När slutar man oroa sig över sådant egentligen?

Vi fortsatte lite längre i parken och tittade på massor av vackra blommor. Det fanns också kampsportsföreställningar, kimono-försäljning och japanskt blomsterbinderi. Vid en lekplats stannade vi till och åt sushi. Till efterrätt blev det bullar fyllda med blåbär. Så gott tyckte barnen!

Det var verkligen många som tagit sig till Botaniska trädgården och det fanns mycket fint att titta på. Om jag ska klaga på något så var det ett ganska litet utbud av japansk mat. Jag går gärna på Hanami nästa år igen och då kanske det finns lite grillar med japanska maträtter på plats också. Och lite varmare väder så att fler körsbärsträd hunnit slå ut kan jag också passa på att önska!

botaniska trädgårdenbotaniska trädgårdenbotaniska trädgårdenbotaniska trädgården

botaniska trädgårdenbullar

botaniska trädgården

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Blommor

Skrivet den 2 januari, 2017

rundtur i trädgården blekinge

Rundtur i trädgården

Skrivet den 20 november, 2020

Fina blommor 

Skrivet den 14 maj, 2016

Föregående inläggVårtecken
Nästa inläggTvåårskalas för Lillasyster

4 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Härliga bilder <3

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Tack så mycket! Det var soligt en liten stund av dagen och då var det riktigt härligt. Tyvärr kom molnen och med dem blev det väldigt kallt. Men förhoppningsvis kommer väl värmen tillbaka snart!

   Reply
 2. Jessica
  6 år ago

  Det har varit kallt och blåsigt samt regnigt här hela Valborgshelgen. Men förhoppningsvis kommer värmen snart tillbaka som vi önskar!! 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, här var det åska och ösregn. Solen kom idag men det blåser fortfarande kallt. Så värme är efterlängtat nu 😉

   Reply

Kommentera