i Inredning, Tips, Vardag

Blommor och ny tavla

Det har varit lite tyst här på bloggen några veckor. Några förklaringar är det soliga vårvädret, två aktiva barn och min mamma som varit på besök en vecka. Tiden att sätta sig vid en dator har helt enkelt inte funnits. Men nu gör jag ett försök medan Storebror är på förskolan och Lillasyster leker lite för sig själv en stund. Hon vägrar nämligen sova idag trots flera timmars promenad under förmiddagen.

IMG_5109.jpg

Solen lyser ute idag och den skiner även in genom fönstrena här hemma. Våra växter frodas men jag har ännu inte vågat sätta ut dem på vår balkong där de brukar få bo under sommaren för att samla på sig massa solenergi inför den mörka årstiden.

IMG_5085

Några sticklingar har tagit plats i den hemmagjorda kökslampan och även om sticklingar helst ska planteras direkt i jord så tycker jag att de är så fina i vattenglas att de ändå får stå där så länge de mår bra. Anledningen till att sticklingar ska direkt i jorden är att de rötter de får i vattenglas inte är samma som de behöver för att samla näring och vatten ur jord så därför ska de helst få riktiga rötter i jorden direkt. Allra helst i såjord som är extra snäll mot nya rötter. (Dagens tips!)

Något annat nytt här hemma är en fin tavla. Min man har nämnt att han önskat sig en sådan så häromdagen gick jag förbi Granit och köpte en sådan. Barnen är lite för nyfikna på alla bokstäverna så jag hoppas den hänger tillräckligt högt för att de inte ska nå den! Men fin är den och gulliga meddelande hoppas jag att vi kan fylla den med så att den blir ännu finare.

IMG_5092

IMG_5094

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Höstliga Göteborg 

Skrivet den 19 oktober, 2017

Lite växter här hemma

Skrivet den 23 juli, 2017

flyttbara väggklistermärken

Flyttbara väggklistermärken

Skrivet den 15 november, 2020

Föregående inläggTisdag med babysång och olika strumpor
Nästa inläggLillasyster 11 månader

4 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Härliga och frodiga blommor du har!! Visste inte alls att man kunde plantera sticklingar utan rötter direkt i jorden. Trodde det bara handlade om viss sorter som typ kaktusar och dylikt. Men ska prova!
  Jättefin tavla 🙂 Är det bokstäver med så att man kan skriva olika saker?

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, lärde mig för ett tag sedan att vattenrötter och jordrötter inte är samma så att sätta dem i vatten underlättar inte.

   Ja, bokstäver fick man köpa till men det var ett stort paket så man kan skriva massor

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  Jag har alltid trott att dom behöver lite rötter för att kunna slå rot i jorden. Man lär sig alltid nåt nytt!!
  En sån tavla skulle kanske passa i mitt kök 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja. Trodde jag också men tydligen måste de ändå ”starta om” i jord då det inte är samma typ av rötter (om det jag läst stämmer…) 😉

   Kolla på Granit 🙂 De finns i två storlekar o vi tog den stora då rummet är så stort men fanns som sagt en mindre variant också!

   Reply

Kommentera