i Vardag

Än så blommar sommaren

För er som inte gillar inlägg om växter så är det här inlägget bara att scrolla förbi. Det kommer nämligen att fyllas med blommor från mina föräldrars trädgård för det blommade för fullt i rabatterna nu när vi var hemma senast och jag kan verkligen inte gå förbi en massa vackra växter med min kamera utan att stanna och försöka fånga dem på bild.

Om du vill uppdatera minnet om hur trädgården såg ut för en månad sedan så finns det inlägget här. Nu har växterna bytts ut. Vissa har blommat över sedan länge och andra står i sin fulla prakt just nu. Så mycket att tänka på när man anlägger en trädgård och hur växterna måste lösa av varandra för att det inte ska stå tomt under hela säsongen från vår till tidig höst.

blommor-7.jpg

Det är fortfarande så mycket grönt också i rabatterna. Inte det där ljusa gröna som är under tidig sommar men det kändes i alla fall inte som att trädgården gick mot höst.

Lite rosa toner i form av rosor och någon annan vacker blomma (jag hade velat skriva malva men det tror jag nog inte stämmer).

Och lite starkare färger av rött och lila. Känner nu att jag är ganska dålig på namn på sådana här trädgårdsväxter. Jag tycker de är fina men kan väldigt lite om dem. SÅ om någon läsare vet mer får ni gärna upplysa mig.

blommor-9

Den sista bilden får bli en ”häck” vid huset som består endast av röda dahlior (ett namn jag kan i alla fall). Så fint med det röda mot det gröna gräset och träden runtomkring.

blommor-11

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Fina blommor 

Skrivet den 14 maj, 2016

grillning i byn

Grillning i byn

Skrivet den 22 augusti, 2018

Föregående inläggLunch och Kulturkalas på en torsdag
Nästa inläggFredag!

Bli först att kommentera!

Kommentera