i Barnen, Mammaliv, Storebror - tre år, Vardag

Fredag!

I går när jag hämtade Storebror från förskolan så låg ett fint armband i hans fack. Han hade gjort det ”bara till dig mamma”. Det är ju abslout det finaste armbandet jag någonsin fått!

flaskor.jpg

Idag var en annan stor första-gångs-händelse för Storebror. Han råkade se att ”Brandman Sam” gick på bio för ganska längesedan på en bioaffisch. Vår son har ett väldigt bra minne (har alla barn det?) så han har återkommit till det där med att gå på bio flera gånger och idag var det äntligen dags. Pappa T tog en paus i jobbet mitt på dagen och jag och Lillasyster fixade lite ärenden på stan under tiden som de gick in i bio-mörkret. Det var en mycket uppspelt pojke som vi mötte efteråt! Han var lika exalterad över själva filmen som att de hade haft godis därinne på bion. Söta pojke!

När T sedan åkte tillbaka till jobbet gick vi hem för att packa så resten av dagen var väl inte jätterolig för barnen. Vi ska ju åka till Spanien i morgon och det är jättevarmt där nu. Men jag tycker ändå det är så svårt att packa lätt. Det är ju badkläder, tunna kläder men även lite täckande kläder om de behöver skyddas från solen. Sedan solkrämer, kepsar, solhattar, tunnare skor, mediciner… Och samtidigt är jag alltid orolig att jag glömt något viktigt i förvirringen. Men det mesta finns ju ändå att skaffa på plats!

Nu är barnen lagda i alla fall och väskan är så gott som färdigpackad (bara några kläder som fortfarande är på tork efter tvätten kvar). Det har ju blivit en del tvättande, diskande och städande också under dagen. Vill ju inte komma hem till en instängd, illaluktande lägenhet…

flaskor-2

Fick också en insikt i allt plockande. De där flaskorna som vi haft länge nu (sedan Storebror föddes och med något tillägg när Lillasyster kom) med tusen olika delar som ska diskas var för sig. De behöver vi ju faktiskt inte längre. Storebror är ju stor och Lillasyster har hela tiden vägrat ersättning och välling. Det enda de dricker ut flaskorna är vatten och då funkar ju enklare flaskor minst lika bra. Så vi kan säga hejdå till de jobbiga flaskorna (som i och för sig varit jättebra när de användes till ersättning till Storebror hans första år). Lite mer plats i skåpen och lite mindre krångel vid diskning!

flaskor-3

Men nu är det dags för mig att få lite vila också. Det är tidig uppgång imorgon och vi får se hur mycket bloggen kommer att uppdateras den närmsta tiden. I värsta fall så kommer Spanien-bilder efter att vi kommit hem igen.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggÄn så blommar sommaren
Nästa inläggNystart

1 kommentar

  1. Soon-Im Martinsson
    7 år ago

    Jaaa äntligen kommer ni!! Farmor är redo ❤️❤️

    Reply

Kommentera