i Vardag

Lite växtlighet

Jag har en hel del gröna växter här hemma i lägenheten men det går inte ens att jämföra med mina föräldrars hem och alla blommor och krukväxter som trängs där. Och ska vi sedan prata om deras trädgård… Så jag måste nästan få visa lite av vad man kan hitta hos dem.

jennyjenny_landet2-12

Precis utanför huset finns en liten odling med grönsaker, jordgubbar och blommor för att ta in och sätta i vaser eller ta med när man ska bort på besök. Det senaste gjorde jag och Storebror senast vi var hemma. Vi skulle nämligen hälsa på min gymnasiekompis, som också heter Jenny. Hon väntar sitt första barn alldeles snart och det var så kul att få prata en stund med henne. Vi plockade med oss en bukett med bortsnejlikor och fick de godaste käleksmumsen av henne till fika. Men nu skulle det ju handla om växterna ja…

jennyjenny_landet2-32

I ett av trädgårdens äppelträd klättrar en giganstisk honungsros och just när den blommar ser det ut som om hela trädet är en enda stor rosbuske.

jennyjenny_landet2-3

På tal om rosor så klättrar vackra röda rosor på väggen där toalettfönstret finns. Så länge jag kan minnas har man kunnat sitta inne på toa på somrarna och tittat på rosor som sakta gungar i vinden utanför fönstret.

jennyjenny_landet2-10

Överallt i trädgården samsas nyttoväxter, som rabarber och tomater med mer dekorativa blommor. Sommaren och hösten är en tid då det bara är att gå ut och plocka ihop det man vill äta.

jennyjenny_landet2-23

Och inomhus är det som sagt lika fyllt av växtlighet. Västerna är placerade med omsorg i ett fönster mot det väderstreck som passar just dess önskemål om sol och skugga bäst. Och det märks att det gör skillnad för västerna stormtrivs!

jennyjenny_landet2-25

 

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Balkongen

Skrivet den 22 juni, 2016

Pelargon som vägrar hösten 

Skrivet den 21 oktober, 2016

vår andra bröllopsdag

Vår andra bröllopsdag

Skrivet den 26 september, 2018

Föregående inläggNyhandlat
Nästa inläggSommarlov

Bli först att kommentera!

Kommentera