i Mammaliv, Vardag

Sommarlov

Vi har sommarlov här hemma. Förskolan är stängd i fyra veckor så med start förra veckan så är jag hemma med båda barnen på heltid. Vädret har varit helt okej men vi har ändå tillbringat den mesta tiden hemma i lägenheten och en del ute på gården där vi bor. Båda barnen är ju så snabba nu och springer fort åt olika håll på lekplatserna så det blir bara besök där ibland när orken (min ork då) räcker till. Men ändå känns det som att dagarna går ganska fort. Mat ska lagas, blöjor bytas och vi leker en massa tillsammans.

Det som också har hänt är att Storebror börjat leka med en tjej som bor i vår trappuppgång. Hon är sex år men det går ändå förvånansvärt bra för dem att leka tillsammans. Hon kommer nästan varje dag och ringer på vår dörr och sedan leker de ett tag. Ofta här hemma men en gång har han faktiskt varit hemma hos dem helt ensam (ja, alltså utan mig…). Det var kanske bara 20 minuter eller så men det kändes väldigt märkligt (och då var jag ändå nere en gång och kollade med mamman så att allt var okej).

Men idag var de här och lekte. Det var tjejen, hennes treåriga lillasyster, Storebror och Lillasyster som röjde runt här i lägenheten. Och det är inte så mycket jobbigare med flera barn här hemma. Visst drar de fram alla leksaker på några minuter men samtidigt så leker de ju bra med varandra och håller sig sysselsatta. Vi fick sedan komma ner till deras lägenhet för tyvärr ska de snart flytta till en ny lägenhet en bit bort. De hade massor med leksaker och böcker som skulle rensas ut och det var ju som att släppa loss Storebror i en guldgruva. Han fick en liten väska av deras mamma och pappa som han kunde fylla med bilar och annat som han ville ha.

Jag blev gladast för tillskottet av ”nya” böcker. Vi har läst en hel del av dem ikväll till läggdags och det kändes roligt att ha nya berättelser. Så bra när andras färdiglekta saker kan bli som nya för oss. Vi har fått saker från flera familjer i huset och det är en av alla bra saker som finns med att bo just här. Att grannarna hälsar på varandra, att barnen kan leka och att vi kan hjälpas åt.

jennyjenny_bok.jpg

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggLite växtlighet
Nästa inläggPå spaning efter djur

Bli först att kommentera!

Kommentera