i Vardag

Tomatplantorna

För några veckor sedan fick Storebror vara med och plantera tomatplantor. När vi nu var tillbaka på landet så ville vi förstås se hur det hade gått för dem. De hade för det första växt till sig en hel del och det hade också kommit många små gröna tomater på plantorna.

jennyjenny_landet2-22.jpg

Jag försökte förklara för Storebror att de ännu inte gick att äta utan behövde stå och få mer solljus så att de blev röda och fina innan man fick plocka dem. Försök förklara det där med att vänta för en treåring… Han tog givetvis en liten grön tomat och stoppade i munnen och gjorde sedan en min som visade exakt hur sur den var innan innehållet i munnen spottades ut. Jag fick förklara en gång till att de kommer att bli söta och goda men först efter att ha hängt på sina grenar i solen flera dagar till. Storebror såg lite skeptisk ut men ville i alla fall inte testa fler gröna tomater utan vandrade iväg för att göra något roligare istället.

jennyjenny_landet2-20

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lite växtlighet

Skrivet den 19 juli, 2017

En växande kastanj

Skrivet den 6 april, 2017

Att plantera tomatplantor

Skrivet den 22 juni, 2017

Föregående inläggLillasyster 14 månader
Nästa inläggLek med kompisar

Bli först att kommentera!

Kommentera