i Mammaliv, Storebror - tre år, Tips, Vardag

Att plantera tomatplantor

Jag har nämnt det här på bloggen förut men för de som inte vet så är jag uppväxt mitt i skogen (en halv kilometer till närmsta granne får väl räknas som det?) och det känns bra att kunna ta med barnen till landet för att ge dem andra upplevelser än allt storstaden kan erbjuda.

jennyjenny_tomater-14

När vi var där senast fick Storebror vara med att plantera tomatplantor. Min pappa har ett gäng vid sidan av vår ladugård och just den där dagen hade en snäll bybo kommit och lämnat två plantor som han själv inte hade plats för.

jennyjenny_tomater-3

Spadar, hackor och vattenkannor togs fram. Självklart hade den mindre odlaren spade och vattenkanna anpassad för sin storlek.

jennyjenny_tomater-13

Man kan så klart odla med barn (eller utan barn) även om man bor i staden och inte har tillgång till en fin solig ladugårdsvägg! Om man väljer rätt sorts tomatplanta så finns det de som klarar sig utmärkt i en kruka på balkongen eller på en solig fönsterbräda. (Kruktomater, busktomater eller ampeltomater passar till exempel bra för ett liv i en kruka om du vill ha tips på vad du ska leta efter).

jennyjenny_tomater-20

Nu är det ju ganska sent på säsongen men om man vill vara med redan från fröet till en färdig tomat så ska de sättas redan i mars-april någon gång. Därför är det nog bäst att satsa på en färdig planta så här års.

jennyjenny_tomater-16

Tomatplantor är enkla att odla och det enda de behöver är egentligen vatten och rikligt med solsken. Speciellt för barn så är det roligt att vara med och se hur tomaten växer fram och sedan kunna provsmaka på det man själv varit med och skapat.

jennyjenny_tomater-9

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Trasig hiss och fotografering 

Skrivet den 30 juli, 2016

Vackra höstfärger i skogen

Vackra höstfärger i skogen

Skrivet den 8 november, 2018

Lazy sunday

Skrivet den 5 februari, 2017

Föregående inläggEn dag på stranden
Nästa inläggVår midsommar

1 kommentar

  1. Jessica
    2 år ago

    Verkligen härligt att barnen får lite från bägge världar. Det är nyttigt att få se ”vart allt kommer ifrån” som växer och så. Jag själv har ju också växt upp med att få vara med att odla och se hur allt växer. Det är så nyttigt!!

    Reply

Kommentera