i Mammaliv, Vardag

En dag på stranden

Kanske inte en dag på stranden men i alla fall några timmar efter att jag och Lillasyster hämtat upp Storebror från förskolan blev det idag. Det är något som jag tänkt att jag aldrig skulle våga göra; åka med en treåring och en ettåring själv till en badstrand! Idag var egentligen tanken att vi skulle hälsa på T på hans jobb efter förskolehämtningen men under dagen blev det ändrade planer så jag funderade på vad vi skulle kunna göra för att få Storebror på andra tankar. Solen har lyst i flera dagar och vädret är riktigt varmt så efter lite tänkande så googlade jag på vilka badstränder som låg närmast och var lättast att ta sig till med hjälp av kollektivtrafiken. Valet föll på Härlanda tjärn.

Det är en liten strand med ganska långgrunt vatten och det stod att det var ett barnvänligt ställe. Så vi tog spårvagn och buss för att sedan promenera den sista biten. När vi kom fram så att vi såg vattnet började Storebror sparka med benen och sa att han blev så lycklig att han dansade. Lillasyster härmade så klart sin bror och då kändes det som att det var ett riktigt bra val av utflykt. Jag hade på vägen dit pratat med Storebror om att han nog var tvungen att hjälpa mig litegrann eftersom Lillasyster ju är så liten och behöver passas så mycket och det lovade han. Sen vet ju jag också att de där löftena inte behöver betyda någonting när det väl gäller. En treåring är lättdistraherad…

Vi kom i alla fall fram till stranden och det var varmt i luften trots att det börjat blåsa en del under eftermiddagen. Det var inte jättemycket folk på stranden och de flesta som var där var andra barnfamiljer med små barn. I det grunda vattnet var det riktigt varmt och Storebror ville bada direkt. Jag höll i Lillasyster och vadade i vattnet medan han gick runt och öste vatten med de spadar som jag hade tagit med. Efter en hel del badande bytte vi om till torra kläder och fortsatte leka i sanden en bra stund. När Lillasyster sprang iväg på små upptäcktsturer sa Storebror snabbt ”Stopp mamma, oroa dig inte. Jag hämtar henne!” och sprang iväg för att leda tillbaka henne. Hann ju tänka flera gånger varför jag inte gjort det här tidigare men vet ju också att jag hade en väldig tur med dagsformen på de båda.

Vi stannade tills Storebror kände sig nöjd och avslutade med en glass i kiosken som låg vid stranden. De höll på att bygga en stor lekplats precis bredvid stranden och jag kan tänka mig att det blir en ännu roligare utflykt när de fått den färdig. Men det var i alla fall en väldigt lyckad förstagång för ett strandbesök med två barn. Storebror somnade på vägen hem i bussen så hans läggning i kväll tog över en timme men han var på gott humör hela tiden så det kändes ändå värt att han fick sig en liten tupplur.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

På gården

Skrivet den 9 september, 2016

En annorlunda fredag 

Skrivet den 8 november, 2016

Första utflykten

Skrivet den 9 juli, 2016

Föregående inläggVardag
Nästa inläggAtt plantera tomatplantor

2 Kommentarer

 1. Jessica
  3 månader ago

  Låter helt underbart! Så härligt att kunna ta barnen till en lämplig strand och se deras lycka ??❤

  Reply
  1. JennyJenny
   3 månader ago

   Ja, det gick över förväntan 😉

   Reply

Kommentera