i Vardag

Vardag

Det har blivit lite glest mellan uppdateringarna här så det får bli ett lite sammanfattande inlägg av de senaste dagarna (veckorna?). Förutom livet som rullar på så har jag även dragit igång ett litet projekt här hemma som har upptagit alla de lugnare stunderna som jag annars kunnat sitta vid datorn.

För ganska länge sedan (kanske 1,5 år sedan) så köpte vi en kökssoffa via blocket. Den var av trä och fin men tanken var att måla om den och klä den i nytt fin tyg. Den där tiden för att göra det med två barn har inte riktigt infunnit sig men förra veckan bestämde jag mig för att iallafall starta. Så när Storebror varit på förskolan har jag hållit Lillasyster i ena handen och med den andra dragit ur märlspikar, rensat bort några lager tyg och stoppning, slipat, grundmålat och målat. Förhoppningsvis blir resultatet bra tillslut men bilderna sparar jag nog tills projektet är klart. Just nu är iallafall första lagret av färgen färdigmålat och eftersom det ska torka minst åtta timmar så kan jag inte göra så mycket mer med den idag.

Vad har vi hittat på mer då? I fredags var en vän här med sin treåriga son i några timmar. Storebror var inte så sugen på att leka med honom eftersom det just nu bara är jag eller T som duger som lekkamrater men det var ändå kul att ha lite sällskap här hemma. På lördagen hängde vi en stund med en annan familj på vår gård och drack kaffe och lekte några timmar.

IMG_7450

Igår skulle Storebror varit på förskolan eftersom det var tisdag men det var tvärstopp. Han ville verkligen inte gå! Han ålade sig ur vagnen och försökte stoppa mig på vägen men efter en hel del lirkande gick han med på att gå in på förskolan för att se vad de skulle hålla på med för kul. Men han hade bestämt sig. Han satt i mitt knä och grät och personalen är ju vana vid att han brukar springa in och leka. De var övertygade om att han höll på att bli sjuk så vi fick helt enkelt vända hemåt igen.

Sjuk var han inte men däremot var han nog tröttare och grinigare än vanligt. Grinigheten höll i sig hela dagen och när jag på kvällen fick möjlighet att googla så verkar det ju vara väldigt vanligt med gnällperioder i treårsåldern. Men det där gnället tar ju verkligen på tålamodet… Vi klarade oss iallafall igenom dagen och imorse var det en gladare Storebror som vaknade och det var inga problem att lämna på förskolan.

Så målet är väl att fortsätta hålla hårt på läggningstiderna så att vi gör vad vi kan för att han ska få den sömn han behöver. Det känns som det bästa receptet för att hålla hans (och vårt) humör uppe.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggFor Good Luck
Nästa inläggEn dag på stranden

Bli först att kommentera!

Kommentera