i Barnen, Lillasyster - två år, Vardag

Tvåårskalas för Lillasyster

Tvåårskalas

Vår lilla dotter hade sitt tvåårskalas förra lördagen. Det var även den dagen som hon fyllde två år. Två år som tvåbarnsförälder och två år av att ha fått se syskonkärleken mellan henne och hennes bror. Jag tror att de flesta föräldrar kan känna igen sig i att tiden upplevs så annorlunda sedan man fått barn. På ett sätt känns det som nyss när vi var i Varberg och gick och väntade på att förlossningen skulle dra igång. Men samtidigt känns det som att hon alltid varit en del av vår familj.

Lillasyster vaknade på morgonen men fick ligga kvar i sängen med sin pappa tills jag och hennes Storebror kom upp för trappan sjungande och med en frukostbricka. Hon såg väldigt glad ut när hon förstod att sången, frukosten och paketen var till henne! Efter några snabba bett på en macka så hjälptes hon och Storebror åt att öppna paketen. Det var klänning, strumpbyxor, väska, mössa och peruk med Pippi-tema. Pippi Långstrump har ju länge varit hennes stora favorit så presenterna var väldigt uppskattade.

Paketöppningen fortsatte sedan på nedervåningen eftersom mormor, morfar, farmor och farfar fanns på plats i lägenheten. Alla hade kommit för att vara med på kalaset senare under dagen. Lillasyster gick ut och lekte med sin mormor och morfar medan vi andra fixade i ordning i lägenheten med ballonger och pynt. Vi fixade också en tårta (givetvis föreställande Pippi). När Lillasyster sovit middag var det dags för kalaset och lägenheten fylldes snabbt av glada släktingar och vänner.

Det blev god koreansk mat som barnens farmor fixat och massor med kakor som deras mormor bakat. Lillasyster fick massor av söta kläder och fina leksaker. Och vi alla var glada men lite trötta när gästerna hade gått hem igen.

födelsedag_lillasysterfödelsedag_lillasyster-2födelsedag_lillasyster-3födelsedag_lillasyster-6födelsedag_lillasyster-4

födelsedag_lillasyster-13födelsedag_lillasyster-14födelsedag_lillasyster-12

 

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lediga dagar

Skrivet den 18 januari, 2017

Lär sig att sätta sig upp och klappa händerna

Skrivet den 14 februari, 2017

Vattenkoppor 

Skrivet den 12 maj, 2016

Föregående inläggKärsbärsträd i Botaniska Trädgården
Nästa inläggSmåbarnslivet och vardagspusslet

Bli först att kommentera!

Kommentera