i Mammaliv, Vardag

Småbarnslivet och vardagspusslet

Det är verkligen inte tätt mellan inläggen här på bloggen just nu och den enda förklaringen är att småbarnslivet och vardagspusslet pågår. Just ikväll somnade båda barnen vid nattningen och jag minns nästan inte när det hände senast. Den vanliga kvällsrutinen är att jag läser för Storebror tills han somnar. Lillasyster brukar hålla sig vaken och somnar sedan någon gång under kvällen i soffan framför TV:n. Eller så håller hon sig vaken ända tills jag går och lägger mig. Den berömda egentiden finns alltså inte. Förutom i kväll då!

Vardagarna går så fort med jobb, hämtningen från förskolan, en stunds lek på gården följt av middagslagning och kvällsrutinerna. Jag är så glad och tacksam för att jag är långledig varje helg! Mina föräldralediga fredagar spenderar jag såklart med barnen och då försöker jag också hinna med städningen och allt det där som måste göras i hemmet. Och helgerna är familjedagar då vi umgås så mycket det bara går.

Barnen är i härliga åldrar nu (Känns i och för sig som att man alltid tycker att de är i sin bästa ålder men det blir ändå bara bättre och bättre hela tiden) Fyra och två år är de i alla fall nu. De leker så mycket med varandra men också en hel del på egen hand. Självklart bråkar de titt som tätt och tvåårsåldern innehåller ju en hel del trots men de bra stunderna överväger helt klart. När det verkligen gäller så ställer de upp för varandra och de är så söta när de visar hur mycket de tycker om varandra.

Det är de här stunderna när de båda sover som jag kan prioritera att redigera lite bilder eller skriva några rader. Och om jag ska vara helt ärlig så är det inte möjligt att ens prioritera det när de är vakna. De är väldigt duktiga på att ta den uppmärksamheten som de tycker att de behöver. Men oavsett så hade jag ändå valt att lägga tiden på dem. Nu när jag är borta så mycket från dem under dagarna så känns det ännu viktigare att ta vara på tiden. Och när det gäller Lillasysters sovvanor så har jag stort hopp om att de kommer att bli bättre. Snart har jag alltså min fritid på kvällarna!

Storebror började sova stabilare vid tvåårsåldern och jag tycker att Lillasyster följer den utvecklingen också. Hon sover fortfarande en ganska lång stund på dagvilan och det slutade ju Storebror med någon gång när han var mellan 2 och 2 1/2 år. I samband med det så började han somna lite tidigare på kvällarna. Så jag känner mig inte så stressad över mina kvällar utan tänker att den tiden kommer.

Men nu vet ni i alla fall att inläggen kommer att fortsätta dyka upp här inne. Just nu är inte uppdateringen lika hög som förut men jag hoppas att det är en snabbt övergående period. För jag har absolut inte tröttnat på bloggen!

För att visa lite av vad vi gjort den senaste tiden så kommer ett gäng med bilder. Det härliga vädret gör ju att man vill passa på att vara ute så mycket man bara kan. Varje dag efter jobb och förskola så har vi stannat ute på vår gård. Vi har lekt, spelat fotboll och mest av allt blåst såpbubblor. Tillslut har vi fått gå in för att hungern tvingat oss.

gårdengården-2gården-5gården-10

gården-27gården-16

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Fika och fotografering

Fika och fotografering

Skrivet den 17 november, 2017

Förskolebacillerna fortsätter

Skrivet den 18 april, 2018

En glimt ur vardagen

Skrivet den 23 februari, 2017

Föregående inläggTvåårskalas för Lillasyster
Nästa inläggEn ledig lördag

Bli först att kommentera!

Kommentera