i Vardag

Vårtecken

Vårtecken på landet

Förra helgen så gick jag ut med kameran för att leta vårtecken. Jag och barnen åkte till deras mormor och morfar i Blekinge och vi hade sådan tur med vädret! Det var sol och vårvärme hela tiden som vi var där.

Det var lite svårt att tänka sig att senast vi var där (bara två veckor tidigare) var det ungefär två decimeter snö på marken. Då åkte Storebror skidor och Lillasyster drogs runt på snowracern. Vi byggde snögubbar och gjorde snöänglar. Och nu var det vår med fullt av blommor i trädgården.

vårtecken

Barnen kunde leka ute i bara jacka. Overallerna hade vi lämnat hemma! Och de var dessutom tvungna att ha keps som skydd mot solen.

Det enda vita som fanns kvar på marken den här gången var vitsipporna. Det är väl ändå det finaste vårtecknet?

vårtecken vitsippa

Jag smög som sagt runt med kameran och försökte fånga allt det fina på bild. Det är något speciellt med all grönska och alla blommor på våren. Hösten och vintern är ju mest grå så det känns som om man längtat efter alla de här färgerna i så många månader.

Och lite planterade växter fanns så klart också på gården. Här är det penséer som sitter på ladugårdsväggen.

vårtecken

Medan Lillasyster gungade med mormor så tog jag och Storebror en liten promenad utanför trädgården. Skogen ligger ju precis intill. Vi hittade den här lustiga spaden intill stigen. Någon som vet vad den är till för?

vårtecken

Om du inte vet så kan jag avslöja att det är en speciell spade för att plantera granplantor. Storebror fick en lektion av morfar i hur man gör och han övade sedan friskt överallt och låtsades sätta en hel massa granplantor längs med vägen in i skogen.

vårtecken

vårtecken

Vi såg en blommande sälg som är ett av de första träden att få tillbaka livet. Och sedan rörde vi oss tillbaka mot gården igen för att inte Lillasyster skulle hinna sakna oss alltför mycket.

vårteckenvårteckenvårtecken-9

Lite småblommor plockade vi med oss för att sätta i små glasvasar när vi gick tillbaka in i huset.

vårtecken

vårtecken

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

halloweenpumpor

Halloweenpumpor

Skrivet den 31 oktober, 2017

Pelargon som vägrar hösten 

Skrivet den 21 oktober, 2016

Påsken

Skrivet den 7 april, 2018

Föregående inläggFörskolebacillerna fortsätter
Nästa inläggKärsbärsträd i Botaniska Trädgården

2 Kommentarer

 1. Jessica
  11 månader ago

  Så vackra bilder!! Man får riktig vårkänsla av dom 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   11 månader ago

   Tack! Vad glad jag blir 🙂

   Reply

Kommentera