i Jenny reser, Mammaliv, Vardag

11 timmars resa med barn

Resa med barn

Elva timmars resa blev det för mig och barnen under den här helgen. I fredags åkte vi till Blekinge där mina föräldrar har sin gård. Vi startade med tåg från Göteborg, bytte till buss i Alvesta och sedan ett sista byte till tåg i Emmaboda. Fem timmar efter avfärd var vi framme i och då hade det snöat längs med hela vägen. Storebror var överlycklig för mormor hade berättat om ett par små skidor som hon fått från sin kompis och han förstod vad snön betydde; han skulle få åka skidor för första gången!

Mina barn är vana resenärer eftersom de åkt mycket tåg till Blekinge och rest med flygplan till sin farmor och farfar i Spanien. Resan i fredags gick jättebra trots att vi åkte utan Ipad (då den tar för stor plats i packningen). Vi hade med lite leksaker, några nya tidningar och kex och de höll sig nöjda med det för det mesta.

Väl framme i skogen (för mina föräldrars hus ligger verkligen mitt i skogen) så fick vi mat och sedan blev det mörkt ute. Vi fick vänta med snölekar tills nästa dag. Men då vaknade barnen tidigt och direkt efter frukost var det bara att ta på dem overaller, vantar, halsdukar, mössor och allt som hjälper till att hålla värmen och sedan ge sig ut i den vita naturen.

Storebror lyckades stå på skidorna riktigt bra! Och Lillasyster fick låna ett par stavar efter att hon gnällt avundsjukt ett tag. Hon nöjde sig inte med pulkan när Storebror fick åka skidor. Snögubbe, snöänglar och snöskottning gjordes också.

snö-7snösnö-6snö-5snö-3snö-4

 

Tågresan blev till en lång bussresa

Sista dagen sken solen. Alla bilder i det här inlägget är tagna med min mobil (kameran fick inte heller plats i den minimala packningen). På bilderna från måndagen ser himlen verkligen onaturligt blå ut men jag lovar att jag inte fixat till den. Kylan och solen gjorde att den verkligen var sådär blå!

Vi var ute så mycket vi hann innan vi gav oss av mot tågstationen. Tyvärr verkade inte tåget ha klarat kylan så det blev ersättningsbuss hela vägen tillbaka till Göteborg. Sex timmar tog det och vi alla tre var rätt så möra när vi kom fram till Centralstationen men jag var också riktigt imponerad över barnen som höll ut så länge på en tråkig buss utan gnäll. De sista 10 minuterna fick Lillasyster nog av att sitta still och ville upp och gå på bussen (vilket hon såklart inte fick) men jag hade full förståelse för rastlösheten. När vi kom hem till lägenheten fick de leka av sig några timmar innan vi alla somnade gott på kvällen.

snö-12snö-10snö-11

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

En måndag i februari

Skrivet den 12 februari, 2018

Redan torsdag

Skrivet den 13 oktober, 2016

Det här med inredning

Det här med inredning

Skrivet den 8 april, 2017

Föregående inläggMarstrand
Nästa inläggEn måndag i februari

3 Kommentarer

 1. Jessica
  1 år ago

  Det ser så underbart ut!! Vilka härliga bilder!! Och så väldigt skönt det är att få vara utomhus i sånt härligt vinterväder 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Ja, vi hade verkligen tur. Snön kom verkligen samtidigt som vi till Figgamåla 😉

   Reply
 2. Jessica
  1 år ago

  Ibland ska man ju ha tur också! Du hade ju inte sån tur med själva resan så nåt ”plåster” ska du och barnen ju ha <3

  Reply

Kommentera