i Vardag

Gårdagen och idag

Dagarna som föräldraledig med barn är ofta ganska lika. Vi har ju våra rutiner och en del aktiviteter är fasta som vi gör varje vecka. Ändå kan dagarna ibland vara helt olika beroende på barnens humör och min egen energi.

Igår var det måndag och då är Storebror ledig från förskolan. Vi startade dagen med att följa med T på en kaffe innan han skulle till jobbet. Eller egentligen startade dagen lite tidigare då jag gick upp med barnen för att fixa frukost. Men i alla fall… efter kaffet så gick jag och barnen vidare mot stan. Storebror ville absolut att vi skulle promenera och inte ta någon spårvagn och eftersom vi inte hade bråttom någonstans och vädret var helt okej så gick ju det alldeles utmärkt.

IMG_9139

Jag hade som mål att hitta nya gummistövlar till Storebror och Lillasyster somnade snällt i vagnen på vägen in till stan så jag kunde fokusera på honom. Efter en sväng in på leksaksaffären så gick han med på att gå in i sportaffären bredvid och vi hittade ett par röda stövlar i rätt storlek (det här med att de skulle vara röda var mycket viktigt). Så målet med promenaden var uppfyllt och nästa delmål var att ta oss till en av stadens öppna förskolor som har öppet på måndagseftermiddagen.

Storebror ville ha glass vilket inte är något ovanligt då alla kiosker och affärer skyltar tydligt och lockande med sina glassutbud. Vi delade på en glass på en parkbänk och ungefär då slog Lillassyster upp ögonen efter 1,5 timmes sovstund. Precis när vi var klara så kom rätt spårvagn och vi åkter mot öppna förskolan. Storebror och Lillasyster hade jättekul där med lek och sångstund och en liten fika. Alla lekte jättebra tillsammans och det var lagom många andra barn på plats.

På vägen hem stannade vi till för att handla och sedan blev det lite städning och dammsugning hemma innan jag lagade spagetti med köttfärssås. Storerbror åt bra och ville sedan ta med sparkcykeln för att köra lite på gården. Precis då kom T hem från jobbet och vi fick en fin stund på gården allihop. Till och med solen sken klockan 7 på kvällen.

IMG_9329

IMG_9335

Vid halv åtta gick vi upp i lägenheten för att Storebror skulle få varva ner lite innan läggdags och T skulle få i sig lite middag. Det var helt enkelt en så bra dag som flöt på väldigt fint.

Idag är det tisdag och Storerbror lämnades på förskolan imorse. Jag och Lillasyster promenerade hem för att invänta sista Babysången som var under förmiddagen. Hon var inte trött och ville inte direkt leka själv så det jag hade tänkt göra (förbereda middag, pressa lite grönsaksjuice, tömma diskmaskin, tvätta…) fick helt enkelt vänta. Under sista lugna låten på babysången när man dansar med sitt barn i famnen så däckade Lillasyster och vi smög ut. Jag hoppade över den efterföljande fikan med de andra föräldrarna för att skynda hem. Att kasta i mig lite lunch stod högst på prioriteringslistan och sedan redigera lite bilder och skriva det här inlägget. Det andra som står på att-göra-listan tänker jag att det går att göra senare när båda barnen är hemma men just tiden vid datorn är svår att få till när någon av dem är med.

IMG_9339

Jag behöver egentligen fixa fler saker med hjälp av datorn men nu vaknar Lillasyster så en halvtimme var vad jag fick denna tisdag. Inte så lätt att försöka hålla borta stressen men får försöka få till lite tid imorgon då Storebror är på förskolan igen.

Som sagt. Dagarna går i full fart men det känns ändå ibland som att ingenting blir gjort. Jag är säkert inte den enda föräldralediga som har den känslan. Samtidigt tänker jag ibland framåt på när jag börjar jobba igen och då kommer jag ju ha ännu mindre tid för att fixa med allt här hemma.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggLillasyster ett år
Nästa inläggVår på gården

Bli först att kommentera!

Kommentera