i Mammaliv, Vardag

Vår på gården

Lite av gårdagen hann ni ju läsa om redan igår så därför fortsätter jag helt enkelt där jag slutade; vid förskolehämtningen. Barnen hade inte hunnit vara ute någonting under dagen så vi startade med att åka hem och hämta upp Storebrors sparkcykel och sedan vände vi direkt ner till gården för lite lek. Kameran fick också hänga med.

IMG_7071.jpg

Lillasyster har inte riktigt förstått vad man ska ha jobbiga skor till ännu så att hon springer runt i strumpor beror på att vi tillslut ger upp med att ta på dem var trettionde sekund. Hon var i alla fall nöjd över att få gå omkring och hon jagade efter Storebror så gott det gick. Han var dock en aning snabbare på sin sparkcykel men ville ändå att hon skulle tävla med honom. Han gillar ju det där med att vinna.

IMG_6936.jpg

Den gården som vi har utanför vår lägenhet är verkligen så bra. Det finns en sandlåda full av leksaker och dessutom finns en asfalterad stor yta där det alltid står parkerade trehjulingar och leksaksbilar som alla kan låna. Att ha en sådan plats nära när man har små barn underlättar eftersom man slipper transportsträckan till och från en lekpark. Skulle något av barnen behöva få blöjan bytt eller bli akut hungrigt så är det bara att ta hissen upp till lägenheten. Ibland har vi dessutom extra tur och några andra barn är ute samtidigt som oss så att Storebror kan få lite leksällskap en stund.

IMG_7057.jpg

Det är dessutom alltid så vackra blommor på gården. En del är planterade och återkommer varje år och andra är mer tillfälliga i krukor. Men det är i alla fall väldigt fint och de större träden och buskarna ger skugga under de varmaste soliga dagarna.

IMG_7069.jpg

Vi fick i alla fall lite luft och lek tillsammans innan det var dags att gå in. Och jag hann med att göra middag, pressa juice av morötter, apelsin och äpplen och hålla båda barnen hyffsat nöjda. På kvällen nattade T Storebror (som somnade på rekordfart efter en lång fartfylld dag) och jag fick Lillasyster att somna och kunde lägga ner henne i sängen så att jag hann redigera bilderna till det här inlägget. Hon vaknade dock skrikande efter knappt en timme och kunde då endast somna om igen bredvid mig men lite egentid fick jag ändå. Vi får helt enkelt fortsätta öva på det där med den egna sängen och så kanske det känns mer okej för henne allt eftersom. Vi har ju ett mål om att syskonen ska dela rum så småningom…

IMG_7016

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggGårdagen och idag
Nästa inläggTorsdag med Läkarmissionen och tidig förskolehämtning

2 Kommentarer

 1. Jessica
  1 år ago

  Åh så vacker det är på er gård nu! Och vad skönt att kunna vara ute och leka nu äntligen. Nu får vi väl ändå hoppas värmen kommit för att stanna 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   1 år ago

   Ja, det är så lyxigt att ha den! O värmen har jag också hemskt gärna kvar!

   Reply

Kommentera