i Mammaliv, Recept och mat, Vardag

Glimtar ur onsdagen och torsdagen

Igår vaknade familjen klockan 6. Vi väcktes av Storebror, som dels vaknade sin numera alltför vanliga tidiga tid, men också av att han hade en hemsk hosta. Jag gick upp med barnen och det blev snabbt tydligt att det inte skulle bli någon förskola för den lille herren. Förutom hosta så började hans näsa rinna, nysningarna kom och hans panna kändes varm.

Under förmiddagen var han ändå hyffsat pigg så vi bakade en banoffee-kaka. Bakning brukar vara en bra grej att pyssla med när Storebror är lite småsjuk för man vill ju gärna stanna inne så att han får vila men samtidigt inte bli alltför rastlösa.

IMG_7270

Efter bakningen så kom dock ett starkt bevis på att han nog var ganska sjuk ändå för han ville inte ens smaka på sin kakbit. Han kröp upp i en fåtölj med alla sina gosedjur och en filt och klagade på att han frös. han såg också väldigt trött ut men kom inte riktigt till ro och vägrade så klart alla erbjudande om medicin som kunde hjälpa honom med febern.

 

Så jag tog barnen i vagnen och gick ut i det soliga vårvädret. Inom 100 meter så sov båda två. Det blev en sallad för mig (samtidigt som diskmedel till diskmaskinen inhandlades) och jag åt den i solen i en park. Hann precis tänka tanken att jag kanske plockat för lite sallas och då vaknade Lillasyster. Bara att ta vagnen och vandra hemåt. Eftersom Storebror sov gott i vagnen så lekter jag och Lillasyster en stund på gården i sandlådan. Efter två timmars vilande fick jag dock väcka Storebror lite försiktigt. När T kom hem senare på kvällen så fick Storebror ny energi och han kom inte i säng förrän halv tio på kvällen.

Imorse sov han till 7 och var så mycket piggare. Någon enstaka hostning har hörts idag. Att man kan vara så sjuk en dag bara! Men det är ju röd dag så förskolan var stängd i alla fall. Så i förmiddags stekte jag några pannkakor och efter att ha provsmakat dem tog vi med resten till lekparken och hängde där några timmar. På vägen hem somnade Lillasyster i vagnen så idag var det Storebrors tur att leka själv med mig på gården här hemma. Han klarar ju att roa sig kortare stunder på egen hand så jag satt faktiskt i 10 minuter och läste en tidining på trappan i solen.

Det kan ha varit så att det kändes så ovant och stressande att jag inte vågade läsa en enda artikel utan bara snabbt bläddrade och tittade på bilderna. Men fint var det!

IMG_7296

Efter en stund ville i alla fall Storebror ha sällskap för lite fotbollsspelande och då hoppade jag givetvis upp och sparkade boll en stund. Och ytterligare en stund senare vaknade Lillasyster och vi gick in  för de vanliga göromålen; dammsugning (hur kan det bli så många smulor på golvet trots att jag dammsuger varje eller varannan dag?!) och middagslagning. Nu är det en knapp timme till läggning så förhoppningsvis tar vi det lugnt en stund nu.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Föregående inläggGravidlistan
Nästa inläggRestaurangbesök med två barn

Bli först att kommentera!

Kommentera