i Mammaliv, Vardag

Restaurangbesök med två barn

Nej, det blir inga bilder från restaurangen. Var faktiskt så pass realistisk att jag lämnade kameran hemma ikväll. Men ni får lite andra bilder att vila ögonen på istället.

Som rubriken lyder så har familjen ätit middag utanför hemmet i går kväll. T meddelade redan på morgonen att han skulle försöka lämna jobbet lite tidigare och att vi eventuellt skulle våga oss på en middag ute. När Storebror var liten så åt vi ute ganska ofta men då kunde ju en av oss roa honom medan den andra åt och socialiserade med vänner. Nu med två barn har vi inte riktigt vågat oss ut (eller orkat).

IMG_7369.jpg

Men som sagt. T kom hem i tid och vid halv 6 anlände vi till ett hyfsat litet och lugnt ställe. Vi hade laddat upp med iPad och gott humör. Hamburgare beställdes och pommes frites till Storebror (barnen hade fått mat strax innan T kom hem men lite mer sysselsättning skadar ju inte).

Några vänner till T anslöt sig till bordet och vissa (korta) stunder hade vi det faktiskt riktigt lugnt och bra. Vi båda fick i oss mat och innan och efter hamburgaren tog jag en sväng utomhus med barnen för att plocka maskrosor. Vid halv åtta började båda barnen bli trötta så jag tog dem hemåt för nattning och T fick stanna kvar med vännerna en stund.

Slutsatsen är att restaurangbesök med (våra) två barn under tre år inte är någonting om man vill sitta länge i lugn och ro men vi fick absolut i oss mat och dessutom utan att någon inredning förstördes eller att andra gäster klagade 😉

Några djupa samtal mellan mig och T blev det förståss inte heller men med annat vuxet sällskap kunde vi i alla fall turas om att vara sociala med dem. Så jag tycker ändå att kvällen fick ett godkänt i betyg och jag tror faktiskt att det blir lättare ju äldre de blir. Eller det kanske är önsketänkande?

IMG_7356

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Åksjuka barn

Skrivet den 3 augusti, 2017

Veckan så här långt

Skrivet den 16 december, 2015

Frukosttips

Skrivet den 26 april, 2017

Föregående inläggGlimtar ur onsdagen och torsdagen
Nästa inläggEn lördag i maj

2 Kommentarer

 1. Soon-Im Martinsson
  5 månader ago

  det blir bättre när de blir större men mindre jobb blir det ändå inte haha
  De hittar ju alltid på nåt för oss föräldrar att göra, det är deras jobb ❤️❤️

  Reply
  1. JennyJenny
   5 månader ago

   Haha. Stora barn, stora bekymmer 😉

   Reply

Kommentera