i Barnen, Lillasyster - ett år, Mammaliv, Vardag

Sova hela natten

Inatt har Lillasyster för första gången lyckats sova hela natten! Nästan exakt 23 månader gammal så hände det! Hon vaknade till och gnällde en gång (som jag minns) så jag fick inte en hel natts sömn. Det känns skönt att hon, precis som sin Storebror, börjar få lite stabilare sömn lagom till sin tvåårsdag. Vi har ju aldrig kört några sömnmetoder utan har tänkt att det löser sig utan att vi behöver lägga alltför mycket energi på det.

Hon somnade när vi gick och la oss igår, ungefär vid tio-tiden. Och vi gick upp vid halv nio imorse! De utmaningar som vi har kvar när det gäller hennes sömn är att få henne att somna tidigare på kvällen och att sova i sin egen säng. Att hon ska somna på kvällen är för att lite extra sömn säkert skulle göra henne gott men också för att vi vuxna ska få någon egen tid på kvällarna. Just nu hänger hon med oss i soffan framför TV:n på kvällarna. Hon somnar först när vi går och lägger oss.

Jag störs inte så mycket av att hon sover bredvid mig i sängen men målet så småningom är att barnen ska dela rum. Innan dess behöver hon kunna sova bra i sin egen säng. Men vi har inte bråttom. Om hon dessutom börjar sova stabilare på nätterna så är det mycket värt. Snart kanske jag också får en hel natts sömn 😉

Eller så vaknar hon massor av gånger i natt istället…Man ska ju aldrig ta något för givet när det gäller barn och rutiner!

sova hela nattensova hela natten

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Palmhuset i Trädgårdsföreningen

Skrivet den 9 januari, 2018

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket med barnen

Skrivet den 15 mars, 2017

Dags igen för…

Skrivet den 27 oktober, 2016

Föregående inläggPåsken
Nästa inläggLillasyster 23 månader

Bli först att kommentera!

Kommentera