i Barnen, Lillasyster - ett år, Vardag

Lillasyster 23 månader

Tvåårsdagen närmar sig med stormsteg för vår dotter. Hon har hunnit bli 23 månader gammal nu. Det känns som att det var alldeles nyss som Storebror var 23 månader och Lillasyster föddes. Men vi har inga bebisar här hemma längre utan två små barn som stojar, leker, bråkar och testar vårt tålamod. Det händer så klart saker i utvecklingen fortfarande men det går inte i lika höga tempo som tidigare. Den största förändringen som jag har märkt den senaste månaden är talet. Lillasyster säger så många nya ord! Hon härmar allt hon hör och även om ljuden som hon gör inte alltid låter som ordet hon vill få fram så går det att gissa sig till vad hon vill säga.

Mycket handlar om mat! Vissa dagar känns det som att hon äter något hela tiden och så fort det är slut ber hon om mer ”math”. Macka med smör är en storfavorit men även banan (”baan”). Har barnen någon tillväxtperiod nu vid tvåårsåldern? För Lillasyster vaknar ibland på nätterna och gråter efter mat… Det positiva är ju att hon äter i alla fall.

Lillasyster har gått på förskolan i lite mer än en månad. I början var hon väldigt ledsen när jag lämnade henne men hon har en favorit-pedagog som det alltid fungerat bra att lämna henne till. Det har varit lite lättare för min man att lämna och nu när jag jobbar så får han ta de flesta lämningar och jag hämtar barnen på eftermiddagen. Denna veckan berättade pedagogerna att hon till och med varit strålande glad vid lämningen och sprungit in på sin avdelning. Hon äter bra under dagarna och har även börjat sova under vilan. Hon verkar helt enkelt trivas bra och det känns ju skönt för mig att veta.

Hennes humör är fortfarande väldigt bestämt. Hon säger ifrån ordentligt när hon inte får som hon vill. Kanske har hon kommit in i trotsåldern nu? Vi har ju fortfarande Storebrors trotsande i färskt minne så lite härdade är vi ju ändå. Än så länge känns det i alla fall som att det går att hantera och vi väljer våra strider. Tandborstning, blöjbyte och påklädning är ju sådant som måste genomföras men om tid finns så är Lillasyster mest nöjd när hon får (försöka) klä på sig kläderna själv. Det är först när hon försökt färdigt och ändå inte lyckats som hon kan gå med på att få hjälp av oss.

Läs mer om barnens utveckling

Vill du läsa mer om Lillasyster eller Storebrors utveckling så har jag samlat texterna under följande rubriker för att de ska vara enkla att hitta:

Lillasyster första året

Lillasyster ett år

Storebror ett år

Storebror två år

Storebror tre år

lillasyster 23 månaderlillasyster 23 månaderlillasyster 23 månaderlillasyster 23 månaderlillasyster 23 månaderlillasyster 23 månader

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Kalas

Skrivet den 17 juni, 2016

Lillasyster 13 månader

Skrivet den 6 juni, 2017

Efter regn kommer solsken

Skrivet den 6 juli, 2016

Föregående inläggSova hela natten
Nästa inläggFödelsedag med frukost på sängen

2 Kommentarer

 1. Jessica
  6 år ago

  Tiden går så himla fort. Lilla söta Lillasyster <3

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, ofattbart att de snart är 2 och 4!! 🙈

   Reply

Kommentera