i Mammaliv, Vardag

Födelsedag med frukost på sängen

Idag är det min födelsedag och jag måste erkänna att det här med att fylla år inte riktigt kvalar in på min favoritlista tyvärr. Men jag måste ändå säga att vår tradition med frukost på sängen för födelsedagsbarnet är väldigt mysig! Frukost är ju min favoritmat och när man dessutom får den serverad i sängen utan att behöva anstränga sig är det ju hur lyxigt som helst.

I morse låg jag i sängen och hörde viskande röster från nedervåningen. Min man och barnen hjälptes åt att ta fram godsaker till frukosten och prasslade med paket. Det är något speciellt med den där känslan av förväntan och spänning på födelsedagsmorgonen. När jag sedan hörde deras fötter tassa uppför trappan och födelsedagssången började var det väldigt lätt att känna sig lycklig. Min lilla familj som firar mig på min dag. Två små söta barn som är minst lika förväntansfulla som jag på paket och frukost och min fina man som anstränger sig för att göra det lilla extra för oss. Bästa sättet att fira en födelsedag på!

Vi delade på frukostbrickan tills Storebror inte kunde hålla sig längre. Han undrade om vi inte skulle öppna paketen nu, nu, nu! Maten ställdes undan och paketpapper togs av. Och i paketen dolde sig en av de finaste presenter som jag fått. En alldeles egen systemkamera! Jag har ju länge lånat min mans kamera men han har ju behov av den själv. Nu har jag min egna som är mindre och smidigare att ta med överallt. Jag hoppas att jag snart ska lära känna den! Vill ni veta mer om vad det är för kamera så ska jag skriva ihop lite detaljer om den inom kort. Jag vill bara hinna testa den lite grann först.

Efter paketöppningen så bar vi ner frukostbrickan till köksbordet så att alla skulle få mat i sina magar. Även om det är en födelsedag så ska ändå barn lämnas på förskolan och vi vuxna har jobb att göra. Men frukosten på sängen och födelsedagsfirandet på morgonen var den bästa starten på dagen!

frukost_2-2
Är det inte världens sötaste paket?

frukost_2-3

Tidigare födelsedagar och deras frukostar

En av alla bra saker med att ha en blogg är att man kan bläddra tillbaka i arkivet och få hjälp att minnas hur det har sett ut tidigare år. Så här såg till exempel min födelsedag ut förra året. Då var vi i Spanien och kunde äta frukosten på den soliga uteplatsen. Och vilken frukost det var!

Min man fick den här tjusiga födelsedagsbrickan serverad på sängen förra året och årets frukost kan du se i det här inlägget. Barnen firas så klart enligt samma tradition och så här såg det ut när Storebror fyllde 3 år. Lillasyster fyller år i maj och Storebror i juni så mer firande kan utlovas här på bloggen de närmaste månaderna.

Har ni några särskilda födelsedagstraditioner i din familj? Och hur är din känsla inför dina egna födelsedagar?

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Storebror har fyllt fyra år

Skrivet den 12 juni, 2018

staycation I Göteborg

Staycation i Göteborg

Skrivet den 18 april, 2019

Frukosttips

Frukosttips

Skrivet den 26 april, 2017

Föregående inläggLillasyster 23 månader
Nästa inläggGöteborgs godaste gelato

3 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Så mysigt <3 Måste säga att jag blir lite avundsjuk, jag har aldrig fått frukost på sängen någonsin. Fin tradition tycker jag!!

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Du får önska dig det 😉 Det är fint med lite extra lyxig frukost. Oavsett om den serveras i sängen eller vid ett bord tycker jag ;).

   Reply
 2. Jessica
  5 år ago

  Håller med dig! Jag gjorde väldigt god chiapudding med turkiskt yoghurt, flytande honung, vaniljpulver, blåbär, hallon och blandade nötter på toppen nu i helgen. Supergott och faktiskt även uppskattat av Per 😉

  Reply

Kommentera