i Barnen, Mammaliv, Storebror - tre år, Vardag

Storebror tre år

Nu har Storebror fyllt tre år! Som han har väntat och längtat efter sin födelsedag. Han har sjungt ”ja, må du leva” länge och frågat om det kommer några gäster på hans födelsedag. Hans lillasyster fyllde ju ett år för ungefär en månad sedan och då trappades hans längtan upp förståss. Redan dagen innan den riktiga födelsedagen tjuvstartade vi med firandet då mostrarna kom hit och hade med sig fina presenter. De stannade hela dagen och lekte och åt mat med oss.

jennyjenny_storebror_kalas.jpg

Jag gick upp tidigt (före sex) den 11 juni för att förbereda Storebrors frukostbricka. Eftersom han har börjat vakna så tidigt så ville jag inte riskera att han skulle vakna utan ett ordentligt firande så därför var det bara att ta sig upp. Vid sju hörde jag röster från hans rum där han och hans farmor sovit tillsammans nu under veckan. Jag väckte T och Lillasyster för att gå ner och hämta brickan och med lite morgonhesa röster fick han sin födelsedagssång. Hans mormor och morfar hjälpte också till att stämma i sången.

jennyjenny_storebror_kalas-2

Presenten på morgonen var en vattenpistol. En likadan som grannpojken har fast större var pappa T noga att påpeka. Den var väldigt uppskattad och födelsedagsbarnet var mycket nöjt med att vara i centum och att äntligen födelsedagen var här.

Vi åt frukost och sedan följde en lång väntan då lägenheten  städades och fika förberedes innan gästerna skulle komma. Vi gjorde tappra försök att få Storebror att sova för det kändes som att lite sömn skulle göra honom gott men trots lång pomenad med vagnen och sedan körande med bil så sov han totalt 29 minuter innan gästerna började komma. Han var så uppspelt över både gäster och presenter!

Om man frågar Storebror själv vad som var bäst så svarar han ”allting” och han har verkligen lekt med precis allting som han fått. Men ett tag byttes vårt födelsedagsbarn ut under kalaset och blev till en Spindelman. Det är nämligen favoritleken nu; att leka superhjälte, så när ett paket innehåll en Spindelmandräkt så var ju såklart lyckan stor.

jennyjenny_storebror_kalas-3

Pappa T hade gjort en så fin tårta med rymdraket, måne och stjärnor. De brukar åka till rymden tillsammans varje kväll i en låtsasrymdraket på balkongen så temat var väldigt passande. Storebror ville ha en bit från mitten av tårtan eftersom han älskar marsipan och när det är ens fördelsdag så får man givetvis precis som man vill. Han fick i sig en tårtbit väldigt snabbt för att sedan fortsätta leka med barnen som kommit och alla de nya leksakerna.

Trots en fullspäckad dag så tog det en stund innan han kom till ro på kvällen för att sova men det kanske inte är så konstigt. En födelsedag full av spännande händelser är ju inte helt lätt att smälta för en liten treåring…

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

19 månader

Lillasyster 19 månader

Skrivet den 6 december, 2017

Söndag 

Skrivet den 9 oktober, 2016

Besök av släkten 

Skrivet den 6 juni, 2016

Föregående inläggFörlossningsberättelse med Storebror
Nästa inläggDate på en måndag och lite bartips i Göteborg

Bli först att kommentera!

Kommentera