i Barnen, Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

Lillasyster 10 månader 

10 månader gammal och hon kryper snabbt som blixten nu. Hon ställer sig också ofta upp mot möbler och ibland vågar hon släppa taget och står och balansera några sekunder. Hon har även lyckats krypa upp några trappsteg på vår trappa så nu är vi väldigt noga med att stänga grinden.

Den där rädslan för nya människor som var som värst runt 8 månader har nu gått över och hon ler mot de flesta och gillar att vara runt folk. När vi är på öppna förskolan kryper hon gärna fram till andra bebisar och ler och viftar med leksaker. Det märks också att hon och Storebror börjar kunna ha kul ihop. De jagar varandra över golvet eller kastar bollar eller leksaker fram och tillbaka mellan varandra.

Hon har lärt sig att göra klickljud med tungan och även att räcka ut tungan är jättekul. Hon babblar också och sjunger på sitt egna bebisspråk, både för sig själv och med andra.

Två tänder är på väg upp (den femte och sjätte) i underkäken. Ver inte om det är dessa som stört sömnen det senaste för hon vaknar till ganska många gånger under natten med ett litet gråt och då funkar bara amning för att somna om. Annars så märks inte de nya tänderna så mycket. Inget dreggel och inget direkt dåligt humör.

Lillasyster börjar få mer egen vilja. Om man tar ifrån henne något som hon inte får ha så tjuter hon till ilsket och likadant om vi andra äter något som hon också vill smaka.  Men nästan alltid är hon på gott humör!

IMG_4348

IMG_4347

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Favoriter

Skrivet den 21 oktober, 2016

Storebror 3,5 år 

Skrivet den 24 februari, 2018

14 månader

Lillasyster 14 månader

Skrivet den 8 juli, 2017

Föregående inläggVår måndag
Nästa inläggPaket från farmor

Bli först att kommentera!

Kommentera