i Mammaliv, Vardag

Helgen som gick

I lördags hade vi en familjedag. Vi var en lång stund på Naturhistoriska muséet och tittade på massor av uppstoppade djur från världens alla hörn. Helt plötsligt så slog dinosaurieintresset till hos Storebror och han letade överallt efter en ”dinosaurie rex”. Det fanns ett stort skelett från en dinosaurie på muséet men tyvär var det från en stegosaurius (?) men efter en koll på mobilen där vi tittade på bilder av andra dinosaurier så var ändå humöret räddat. Lillasyster sov under hela besöket så Storebror kunde få fullt fokus av oss. Det hela avslutades med en pannkakslunch och sedan gick vi ut i solen. Efter ett snabbstopp hemma så tog vi en promenad då Storebror fick inviga en av sina treårspresenter; en skateboard. Med hjälp av pappa så gick det riktigt bra.

jennyjenny_helg.jpg

När han tog sig fram på egen hand så var knästående att föredra. Vi gick bland annat förbi denna affär som jag kan rekommendera om man gillar växter och inredningsinspiration. Det blev dock inget besök inne i den då den passar bäst utan små barn 😉

jennyjenny_helg-5

Målet med promenaden var att möta upp en av T:s vänner för en kaffe men det tänkta caféet hade stängt på söndagseftermiddagen. Det blev en öl i solen och det kändes väldigt semestrigt att sitta på den varma uteserveringen en stund. När Storebror hade suttit stilla tillräckligt länge (och Lillasyster vaknat från dagens andra sovstund) så rullade vi hemåt igen.

jennyjenny_helg-6

Kvällen avslutades med lördagsgodis och en film. Barnen somnade ganska snabbt efter dagens äventyr.

jennyjenny_godis2

PÅ söndagen skulle T ut och köra lite motorcykel så efter en gemensam morgonkaffe gick jag och barnen en promenad genom Haga med siktet inställt på en blomsteraffär där jag hade ett presentkort att använda. Det blev ett knippe eukalyptus som jag tänkt torka och ha i en hög vas så småningom. Några vackra hortensior fick också följa med hem men de plockades på vår gård. Kanske kan jag torka även dem för jag har för mig att de håller färgen bra även som torkade?

jennyjenny_helg-12

På vägen hem blev det ett stopp i Hagaparkens lekpark och där fanns en plantering av väldoftande lavendel. Kunde inte låta bli att ta med några av blommorna! När barnen lekt klart gick vi den sista biten hem och plingade på hos Storebrors nya kompis i huset. Hon följde med upp till oss och sedan följde nån timmes lek.

jennyjenny_helg-11

När T kom hem blev det en ny sväng ner på stan för att möta upp vänner för en kaffe och sedan åt vi koreansk mat som jag förberett under dagen. Ytterligare en fin helg gick och nu är det måndag igen och en ny vecka som väntar!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frukosttips

Frukosttips

Skrivet den 26 april, 2017

god frukost hemma

God frukost hemma

Skrivet den 29 augusti, 2018

K 25 månader

Skrivet den 13 juli, 2016

Föregående inläggLite växter här hemma
Nästa inläggSommar på landet

4 Kommentarer

 1. Jessica
  2 år ago

  En riktigt mysig helg ni haft allesammans <3 <3 <3
  Kul med skateboard kan jag tänka mig!!

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Det var en fin helg!! Så bra väder och det underlättar ju allt 😉 skateboarden var kul men kräver sin övning. Men han börjar ju i tid 😉

   Reply
 2. Josefine Mellstål
  2 år ago

  Det låter som en riktigt go weekend ni skaffade er syrran ?❤️☀️? Bra val av dinosauriefavorit (T-rex, hehe). Jag önskar Er en Fin start på nya veckan ????

  Reply
  1. JennyJenny
   2 år ago

   Ja, himla fint blev det! Ha det bra du med ❤️❤️❤️

   Reply

Kommentera