i Inredning, Vardag

Lite växter här hemma

Om ni har följt bloggen ett tag så vet ni vid det här laget att jag gillar att omge mig med gröna växter här hemma. Dels tycker jag att det är fint men det känns också för att de gröna växterna gör inomhusluften bättre på olika sätt. Det kanske blir ett inlägg längre fram om vilka växter som är bäst för luften eller vilka gröna växter som är lättast att ta hand om?

jennyjenny_inredning_2-12

Nu på sommaren får de flesta växterna på vår inglasade balkong men alla får inte plats och alla trivs inte heller i värmen och det starka solljuset som det blir därute från tidig morgon till sen kväll.

jennyjenny_inredning_2-17

Vissa andra växter har satt sig fast i inredningen på olika sätt och låter sig därför inte flyttas hur som helst.

jennyjenny_inredning_2-14

Eftersom vi inte har jättemånga fönsterbrädor (vår lägenhet är lite speciell med snedtak bland annat) så får man vara lite kreativ vid utplaceringen. Då är det tacksamt med mörkgröna växter eftersom de oftast inte kräver jättemycket solljus för att vara nöjda. Som den här slingrande växten som får bo i en trälåda uppe på en vägg. I bakgrunden syns foton som jag tagit i skogen i Blekinge och på hyllan bredvid samsas konst som gjorts av olika familjemedlemmar.

jennyjenny_inredning_2-20

Det var lite glimtar av vad som växer här hemma just nu. Och som sagt, om ni önskar mer inlägg om växter, skötsel och tips så kommentera gärna så lovar jag att det kommer.

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Inredning till ett litet badrum

Skrivet den 15 oktober, 2018

Renbäddat i sovrummet

Renbäddat i sovrummet

Skrivet den 14 juli, 2017

flyttbara väggklistermärken

Flyttbara väggklistermärken

Skrivet den 15 november, 2020

Föregående inläggPå spaning efter djur
Nästa inläggHelgen som gick

3 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Tar tacksamt emot tips om skötsel av olika växter!! Tycker själv det är roligt men inser att det kan vara lite svårt när man som jag bara har fönster i söderläge. Inte alla växter som trivs där har jag märkt!!

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Då ska jag försöka få ihop lite mer inlägg om växter (när jag får en lugn kväll ) 😉

   Reply
 2. Jessica
  4 år ago

  Det ser jag fram emot 🙂

  Reply

Kommentera