i Det här med olika viktiga saker, Inredning, Vardag

Det här med inredning

Det här med inredning

Det här med inredning är inte alltid så enkelt. Vi har bott i vår lägenhet i ganska exakt tre år nu. Jag har koll på det för att vi flyttade in en månad innan Storebror föddes. När han föddes så hamnade fokus inte direkt på att inreda lägenheten utan det som blev gjort gjordes snabbt på den där första månaden innan han kom.

Nu, när vi har två barn, känns det nästan som att det finns mer tid att pyssla hemma. Lite konstigt men kanske har man vant sig vid lite mindre sömn och även lärt sig att ta tiden när den finns. Riktigt färdig-inbodda är vi kanske inte. Men det blir man väl heller aldrig? Och vissa saker har vi medvetet valt att vänta med. Till exempel att köpa en ny soffa. Med en ettåring och en treåring så känns det inte värt att investera i en fin soffa eftersom den inte kommer att hålla sig fin någon längre stund. Vi avvaktar helt enkelt en tid till…

Det här med inredning

Det här med inredning

Det som jag tycker gör hemmet mysigt och levande är växter. Vi har inte många fönster så det är gröna växter som trivs bäst. Jag tänker att de även är bra för luften här hemma så de fyller flera syften. När man ska inreda ett hem där det finns små barn så är man minst sagt begränsad. Helst ska allting placeras högt upp för att små barnhänder inte ska kunna riva ner det som riskerar att gå sönder. Om det ändå är nåbart så måste det bestå av material som håller för hårda tag.

En liten period hade vi (medan Lillasyster fortfarande inte lärt sig krypa och Storebror började förstå det där med att akta vissa saker) då vi kunde ha ljuslyktor framme igen på soffbord till exempel. Den tiden är förbi nu… Men å andra sidan vet vi ju att det är övergående så vi får stå ut med att ha det lite kalt på vissa ytor. Snart kommer tiden när man kan börja dekorera lite mer igen.

Det här med inredning

Barnen påverkar inredningen

Sedan är ju vi vuxna inte längre ensamma om att bestämma hur inredningen ska se ut. Vi får hjälp av hushållets kortare medlemmar med att sprida ut färgglada leksaker högt och lågt. Än så länge är de för små för att leka i egna rum. Allting ska ut i kök och vardagsrum så klart. Ibland får man vara nöjd om det är möjligt att ta sig fram utan att skada fötterna på hårt lego eller vassa småbilar.

Men som sagt. Allt det där är ju övergående och för det mesta är det bara kul att se att de har sådan fantasi. De kan sitta och leka långa stunder med alla leksaker och andra småsaker de hittat. Under tiden får vi samsas om ytan genom att försöka placera ut det som vi vuxna tycker är fint att titta på. Förutom gröna växter så har vi en hel del fotografier längs med väggarna.

Det här fotot nedanför är en av mina favoritbilder på mig och T. Den togs för fyra år sedan en varm sommardag. Det ser nästan ut som om vi befinner oss på semester men den är faktiskt tagen här i Göteborg på Andra Lång-dagen. En dag om året då Andra Långgatan fylls med människor och musik från morgon till sen kväll. Det kan ha varit läsk i de där plastmuggarna men det kan också ha varit billig sangria inköpt på ett närliggande systembolag. Vem vet… Fin är den i alla fall och jag blir glad när jag går förbi och ser den.

Det här med inredning kommer att vara ett ständigt projekt. Och vi utvecklas precis som lägenhetens innehåll.

Det här med inredning

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

K ~ 16 månader

Skrivet den 17 oktober, 2015

2 januari

Skrivet den 2 januari, 2017

Sociala medier underlättar livet ibland

Skrivet den 16 januari, 2017

Föregående inläggBananpiren i Göteborg
Nästa inläggFörsta gå-skorna

5 Kommentarer

 1. Bokstund
  7 år ago

  Så mysigt ni verkar ha det 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Tack så mycket! Ibland mysigt, ibland med överslag åt kaos 😉

   Reply
 2. Bella
  7 år ago

  Håller verkligen med om växterna, det är så himla fint!

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, de gör stor skillnad!

   Reply
 3. En ny hylla i vardagsrummet | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
  4 år ago

  […] Det här med inredning när man har små barn har jag ju skrivit om tidigare men det blir sakta lite lättare att både ha saker framme och att få tid att fixa i ordning. Sakta men säkert! […]

  Reply

Kommentera