i Barnen, Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

Första gå-skorna

Första gå-skorna

Lillasyster har redan fått sin första ettårspresent från mormor. Hon ville så gärna ge de första gå-skorna till Lilla J. Det var nämligen hon som köpte sådana till Storebror när han blev ett år. Lillasyster har ju fått några skor tidigare men det är ju av den där mjuka sorten som bebisar har. Det är ju ändå något speciellt med de där riktiga första gå-skorna.

Första gå-skorna

Första gå-skorna från Kavat

Förra helgen begav vi oss till stadens Kavat-butik. Mormor, jag, T, Storebror och såklart huvudpersonen; Lillasyster. Direkt när vi kom in så föll min blick på ett par gula fina skor. De var också de som förblev favoriterna. Lillasysters fötter mättes noga och de var 12,2 cm långa. Med tillägg för växande bebisfötter landade det på en storlek 21.

Personen som hjälpte oss i butiken berättade att det var den statistiskt vanligaste storleken som barn hade när de lär sig gå. Jag är ganska säker på att Storebror fick ha storlek 23 i sina första gå-skor. Men så är han också lång för sin ålder. Inte så konstigt kanske då både jag och T är långa.

Första gå-skorna

Än så länge är skorna roligast när de inte sitter på fötterna. Jag valde ett par med kardborrar. Jag tänkte att det är mest praktiskt för oss som ska ta av och på skorna. Det var tydligen också väldigt lätt för J att själv ta av dem. Vet i och för sig inte om ett par med snören hade suttit på bättre? Att dra upp en knuten rosett tar nog inte så lång tid för någon som vill bli av med sina skor.

Första gå-skornaDe har fått godkänt i tugg-testet i alla fall!

Eftersom hon numera står stadigt utan att hålla sig i något så känns det bra att ha lagom skor redo när hon börjar ta sina första steg. Om de får sitta kvar på fötterna lite längre så är de ju dessutom bra som skydd när hon inom kort ska sitta i sandlådan och krypa runt på lekplatser!

Första gå-skorna

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Solig onsdag

Skrivet den 21 september, 2016

J 15 veckor

Skrivet den 18 augusti, 2016

Mors dag

Skrivet den 29 maj, 2017

Föregående inläggDet här med inredning
Nästa inläggFödelsedag i Spanien

7 Kommentarer

 1. Jessica
  5 år ago

  Jättesöta skor <3

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Jag tycker det! Hoppas de får sitta på så småningom 😉

   Reply
 2. Soon-Im Martinsson
  5 år ago

  Vilka bra skor!! de är fina och verkar dessutom smaka gott 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, godkända i smaktest men lite läskiga att ha på sig än så länge.

   Reply
 3. lailahogfeldt
  5 år ago

  Men åhh vilka söta skor! Perfekta första-gå-skor =)

  Reply
  1. JennyJenny
   5 år ago

   Ja, bra för liten fot o så söta 🙂

   Reply
   1. lailahogfeldt
    5 år ago

    Verkligen =) <3

    Reply

Kommentera