i Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

Första gå-skorna

Lillasyster har redan fått sin första ettårspresent från mormor. Hon ville så gärna ge de första lära-gå-skorna till Lilla J eftersom hon även köpte till Storebror när han blev ett år. Lillasyster har ju fått några skor tidigare men det är ju av den där mjuka sorten som bebisar har så det är ju ändå något speciellt med de där första riktiga skorna.

IMG_5147

Så förra helgen begav vi oss till stadens Kavat-butik. Mormor, jag, T, Storebror och såklart huvudpersonen; Lillasyster. Direkt när vi kom in så föll min blick på ett par gula fina skor och de var också de som förblev favoriterna. Lillasysters fötter mättes noga och de var 12,2 cm stora vilket med tillägg för växande bebisfötter landade på en storlek 21. Personen som hjälpte oss i butiken berättade att det var den statistiskt vanligaste storleken som barn hade när de lär sig gå. Jag är ganska säker på att Storebror fick ha storlek 23 i sina första gå-skor, men så är han också lång för sin ålder. Inte så konstigt då både jag och T är långa.

IMG_5140

Än så länge är skorna roligast när de inte sitter på fötterna. Jag valde ett par med kardborrar för jag tänkte att det är mest praktiskt för oss som ska ta av och på skorna men det var också väldigt lätt för J att själv ta av dem. Vet i och för sig inte om ett par med snören hade suttit på bättre? Att dra upp en knuten rosett tar nog inte så lång tid för någon som vill bli av med sina skor.

IMG_5149

De har fått godkänt i tugg-testet i alla fall och eftersom hon numera står stadigt utan att hålla sig i något så känns det bra att ha lagom skor redo för när hon börjar ta sina första steg. Om de får sitta kvar på fötterna lite längre så är de ju dessutom bra som skydd när hon inom kort ska sitta i sandlådan och krypa runt på lekplatser!

IMG_5150

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Åksjuka barn

Skrivet den 3 augusti, 2017

Bibliotek och matlagning 

Skrivet den 10 oktober, 2016

Bilder från förr

Skrivet den 28 januari, 2016

Föregående inläggDet här med inredning
Nästa inläggFödelsedag i Spanien

7 Kommentarer

 1. Jessica
  7 månader ago

  Jättesöta skor <3

  Reply
  1. JennyJenny
   7 månader ago

   Jag tycker det! Hoppas de får sitta på så småningom 😉

   Reply
 2. Soon-Im Martinsson
  7 månader ago

  Vilka bra skor!! de är fina och verkar dessutom smaka gott 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   7 månader ago

   Ja, godkända i smaktest men lite läskiga att ha på sig än så länge.

   Reply
 3. lailahogfeldt
  7 månader ago

  Men åhh vilka söta skor! Perfekta första-gå-skor =)

  Reply
  1. JennyJenny
   7 månader ago

   Ja, bra för liten fot o så söta 🙂

   Reply
   1. lailahogfeldt
    6 månader ago

    Verkligen =) <3

    Reply

Kommentera