i Barnen, Lillasyster - ett år, Mammaliv, Vardag

Ettårskalas

Ettårskalas

I lördags hade vi ettårskalas för Lillasyster. Det första födelsedagskalaset känns extra stort tycker jag. Mormor, morfar, farmor, farfar, annan släkt och vänner var med. Det var strålande solsken och barnens farmor hade gjort massor med god koreansk mat.

Ettårskalas

 

Lillasyter och Storebror fick en perfekt uppladdning då båda somnade i vagnen när jag och T tog en promenad med dem. De fick sova lite mer än en timme innan kalaset startade på eftermiddagen. De höll sig sedan glada och pigga under de 4 timmar som gick innan de sista gästerna lämnade kalaset.

Ettårskalas

Ettårskalas och koreansk tradition

Vi startade inne i vår lägenhet med att äta den koreanska maten. När alla var mätta och belåtna var det dags för den koreanska ett-årstraditionen. Vi gjorde samma sak på Storebrors ettårskalas. Ett bord var dukat med mat, frukt och olika väl valda föremål. Lillasyster hade på sig en koreansk folkdräkt, Hon fick sätta sig vid bordet för att välja en av sakerna som på det sättet ska säga någonting om hennes framtid. Hon valde gitarren! Så kanske en framtid inom musik för henne. På Storebrors ettårskalas valde han en trädgårdsspade.

Ettårskalas

Sedan följde lite familjefotografering. Eftersom solen låg på alla fönster och vi var ungefär trettio personer i vår lägenhet började temperaturen bli lite hög. Vi tog därför med oss kaffe och tårta ut till vår innegård för att duka upp där. Lillasyster fick sin födelsedagssång och fick smaka på sin första bit tårta (vilken var uppskattad).

Ettårskalas

Alla presenter öppnades och det var massor av söta kläder och fina leksaker. Det får nog bli ett kommande inlägg för att visa upp allt fint som hon fick. Storebror fick också några presenter och han hjälpte dessutom sin lillasyster med öppningen av hennes paket. Han var nöjd med kalaset han också. När alla gäster gått så var vi alla mätta, nöjda och glada och det blev en mycket lugn kväll hemma i soffan med mor- och farföräldrar som stannade över hos oss.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Tvättberget

Skrivet den 15 september, 2016

Värme

Skrivet den 3 juni, 2016

J fem veckor

Skrivet den 9 juni, 2016

Föregående inläggDags att klippa håret
Nästa inläggNya frisyren

5 Kommentarer

 1. Jessica
  3 år ago

  Så mycket god mat!! Väldigt roligt att ni har den koreanska 1-årstraditionen. Spännande vad hon ska syssla med musikmässigt 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Det var supergott! 😉 och väldigt fint med traditionen o kalaset!

   Reply
 2. Jessica
  3 år ago

  Det kan jag verkligen förstå. Maten ser superläcker ut 🙂

  Reply
 3. Karin Wikström
  3 år ago

  oj så fint du gjort det! kan jag hyra in dit till stundande ett-årsfest? haha! Kram

  Reply
  1. JennyJenny
   3 år ago

   Haha. Får nog hyra ut min snälla svärmor som var den som lagade all mat o fixade iordning det mesta 😉 kram!

   Reply

Kommentera