i Mammaliv, Tips, Vardag

Frukosttips

Godmorgon denna onsdag….eller det är ju inte riktigt morgon längre kanske. Dagen började i alla fall tidigt här hemma. Storebror tyckte det var uppstigningsdags strax efter 6 i morse och även om jag och Lillasyster hade en annan åsikt så var det inte läge att diskutera hur det här med demokrati fungerar. Vi gick upp helt enkelt. Sedan följde frukost, förskolelämning och en kaffe med T innan han åkte till jobbet.

Nu har jag och Lillasyster precis intagit en sen andra frukost/lunch och jag funderar på om vi hinner ut en vända i solen innan det är dags att hämta Storebror och sedan gå till Öppna förskolan tillsammans.

IMG_6348juni.jpg

Men jag tänkte i alla fall tipsa om en enkel frukost som vi nyss åt som är god och nyttig både för stora och små. Grunden är en vanlig havregrynsgröt och när vattnet med grynen börjat koka så knäcker man i ett ägg och lägger i en lagom stor klick smör. På det sättet blir det genast mer proteiner och nyttigheter som slinker ner. Jag toppade det hela med lite kanel och mjölk och det var faktiskt riktigt gott!

IMG_6331juni

Jag tittade även lite i ett paket som är en egen födelsedagspresent till mig men tiden räcker inte riktigt till för en närmare koll just nu så det får bli en sneak peak inför ett senare inlägg. Kan i alla fall passa på att tipsa om att den är från For Good Luck (Helt osponsrat…tyvärr) ;)De har så fina saker och jättefina bilder. Men som sagt. Mer om innehållet i det här paketet en annan dag.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Trasig hiss och fotografering 

Skrivet den 30 juli, 2016

Möhippa

Skrivet den 28 maj, 2016

Värme

Skrivet den 3 juni, 2016

Föregående inläggFörsta stegen
Nästa inläggBVC-besök och vaccination

2 Kommentarer

 1. Jessica
  6 månader ago

  Tack för bra tips angående att få gröten mer proteinrik. Borde ju funka lika bra med bovetegröt som jag äter 🙂

  Reply
  1. JennyJenny
   6 månader ago

   Det lär det göra. Ägget smakade inget men det blev lite krämigare. Har sett flera som tipsat om det till bebisar för att få i dem mer nyttigheter o tänkte att det kan ju inte skada för mig heller 😉

   Reply

Kommentera