i Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

BVC-besök och vaccination

Idag var jag och Lillasyster på BVC för ettårskontrollen och den tillhörande vaccinationen. Hon mättes och vägdes som vanligt och ligger fortfarande stadigt på en kurva över normalkurvan. Läkaren sa att när man gjort det så pass stabilt så kommer man antagligen att fortsätta så framöver. Hon kommer växa enligt hennes ”pappalängd” och det innebär att hon inte blir riktigt lika lång som jag (ganska skönt att höra då det inte alltid är kul att vara längst av alla). Läkaren gissade på strax över 1,70 och det tycker jag låter jättebra. Idag var i alla fall längden 78 centimeter och vikten var 10,64.

Läkaren kollade sedan ögon, höftlederna, lyssnade på hjärta och lungor och allting var precis som det skulle. Jag sa att hon tagit sina första steg i veckan och då sa läkaren att hon kunde se det… undrar hur och glömde att fråga. Efter dessa undersökningar var det i alla fall dags för sprutorna. Sköterskan och läkaren gav varsin i varje ben på Lillasyster så det gick snabbt men självklart kom det en del tårar. De här sprutorna känns ju en del och kan dessutom ömma en del i några dagar så vi får väl se om det behövs något alvedon så småningom. Just nu sover hon i alla fall gott här hemma och har gjort det sedan vi lämnade BVC.

Nästa besök är inte förrän 18-månaderskontrollen men vi ska ändå dit igen någon gång i augusti för lite olika vaccinationer eftersom vi ska bege oss ut på en långresa i höst.

IMG_5605juni.jpg

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lillasyster 11 månader

Skrivet den 5 april, 2017

J sju veckor 

Skrivet den 23 juni, 2016

Gravid vecka 39

Skrivet den 2 maj, 2016

Föregående inläggFrukosttips
Nästa inläggUtflykt med vespa i Spanien

2 Kommentarer

 1. Soon-Im Martinsson
  6 månader ago

  Redan 1års kontroll!!!
  När man är så kort som jag är, var mitt bekymmer att mina barn skulle bli lika korta hahaha
  Att bli 170cm är toppen, vet inte var det kommer ifrån men jag har alltid velat vara 165cm lång…

  Reply
  1. JennyJenny
   6 månader ago

   Ja, man är väl aldrig nöjd. Hur lång eller kort man blir. 1,73 gissade doktorn så vi får väl se hur det stämmer.

   Reply

Kommentera