i Mammaliv, Recept och mat, Tips, Vardag

Tips på mellanmål som barnen älskar

Snabbt mellanmål till barn

Om du vill ha ett enkelt, snabblagat och dessutom nyttigt mellanmål till barn så har jag ett tips till dig! Mina barn älskar det (och jag tycker också att det är väldigt gott).

mellanmål till barn

Jag har skrivit om det här innan men det är så enkelt och bra så det tål att upprepas. Det enda du behöver ha hemma är bananer och en naturell yoghurt. Om du sedan vill blanda i andra frukter för smak och färg så kan du så klart ta precis vad du vill men det här grundreceptet funkar hur bra som helst.

mellanmål till barn

Jag ska förresten smyga in ett tillhörande tips också. Om du någon gång råkar ha bananer som närmar sig den bruna nyans som gör att de riskerar att hamna i soptunnan istället för i magen så skiva dem smått och lägg dem i frysen. Övermogna bananer är ju inte så gott att äta som de är men i smoothies, det här mellanmålet eller kakor är faktiskt övermogna bananer godare eftersom de blir sötare ju mognare de är. Bra smak och bra för miljön att slippa slänga ; win-win!

Men åter till enkla receptet. Om du inte har frusna bananer att ta fram så skivar du en eller två bananer smått (de ska mixas sen efter att de fryst så ju mindre bitar desto snällare mot mixern). Lägg de i frysen så länge som du orkar vänta.

mellanmål till barn

Ta fram och lägg i några skedar naturell yoghurt (du kan också hälla i en skvätt mjölk eller växtbaserat alternativ men ta lite i taget så att den färdiga ”glassen” inte blir för rinnig).

Mixa ihop och det är klart! Jag skivade bananerna och la in i frysen igår så imorse fick barnen bananglass till frukost! Storebror var så glad och jag var nöjd med att han fick i sig nyttigheter på morgonen. Alla nöjda och glada!

mellanmål till barn

Fler tips hittar du här i kategorien mat och recpet!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

läppstift som ändrar färg

Läppstift som ändrar färg

Skrivet den 5 september, 2018

Tvåårskalas för Lillasyster

Skrivet den 12 maj, 2018

J fyra veckor

Skrivet den 2 juni, 2016

Föregående inläggLillasyster 16 månader
Nästa inläggEn lördag med loppis

4 Kommentarer

 1. Jessica
  7 år ago

  Perfekt nyttigt och gott alternativ både för barn och vuxna som frukost eller mellanmål. Jag äter det ofta själv för att det är så enkelt att göra och ta med till jobbet. Jag stoppar ner massa andra nyttigheter också som t ex färsk ingefära och kokosolja (men det är nog mer för vuxna smaklökar).

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Ja, det är konstigt att det blir så mycket godare med fryst banan. Men det är så lätt att gömma nyttigheter! Precis som du skriver kan man ju blanda i allt möjligt!!

   Reply
 2. lindaasp
  7 år ago

  Har faktiskt aldrig testat detta, kanske dags nu 😉

  Reply
  1. JennyJenny
   7 år ago

   Absolut. Gott för stora o små 😉

   Reply

Kommentera