i Mammaliv, Vardag

Sjukdomsperioden har börjat på förskolan

Det är november och nu har väl den där perioden med eviga förkylningar och någon kräksjuka här och där startat för alla föräldrar till förskolebarn? Den perioden som varar till april eller maj någon gång… Storebror har i alla fall varit hemma hela förra veckan med envis hosta och han får fortsätta vara hemma även idag för att vila bort det sista (förhoppningsvis). Förra veckan var barnens farmor här så då skulle ju Storebror vara hemma iallafall och eftersom jag ändå är hemma och föräldraledig med Lillasyster så är det ju lätt att göra valet mellan att låta honom vara hemma eller gå till förskolan även denna vecka.

Men jag tänker på hur det blir sedan, när jag börjar jobba igen. Kommer ihåg stressen de där vabb-dagarna och jag kan lova att det inte är lika lugnt att vara hemma 1,5 vecka med sjukt barn när man har ett jobb där arbetet samlas på hög för varje dag man är hemma… Att just småbarnsföräldrar ligger i topp för de med stressymptom är inte så konstigt. Fast där är jag tack och lov inte ännu. Istället har vi en mysig dag med alldelesför mycket TV och barnen får leka runt i sina pyamasar större delen av dagen.

Eftersom förskolebacillerna är ganska elaka har de såklart redan hoppat över till mig så det får bli citronvatten och varma drycker. Om vi lyckas ta oss ut ska jag nog handla nyttiga frukter och grönsaker för att göra egen juice. Kanske kan det hjälpa kroppen att kämpa mot förkylningar med lite extra vitaminer.

Barnen får äta sådant de tycker är gott för det är en kamp att få i dem något över huvudtaget. Dels är man ju inte så sugen på mat när man är sjuk men vi gör ju heller inte av med jättemycket energi här hemma så då ökar inte aptiten heller. Vi har i allafall satt upp en ljusslinga på balkongen, torkat ur lite köksskåp, startat en diskmaskin och tvättat en maskin kläder. Så helt sysslolösa är vi inte ändå!

morgon-4morgon-5morgon

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gunga, gunga, gunga

Skrivet den 4 juli, 2016

halloweenpumpor

Halloweenpumpor

Skrivet den 31 oktober, 2017

J sex månader

Skrivet den 5 november, 2016

Föregående inläggJulkalendrar 2017 med fina vinster
Nästa inläggPepparkaksscones och andra julbestyr 

Bli först att kommentera!

Kommentera