i Mammaliv, Vardag

Båtutflykten och andra utflykter de senaste dagarna

Torsdag

I torsdags morse så kände jag mig pigg och nämnde att vi kanske skulle göra någon utflykt under dagen medan T var på jobbet. Tyvärr var torsdagen en väldigt grå dag så jag ångrade nästan direkt att jag sagt planerna högt. Vår lilla treåring minns nämligen allt man sagt och speciellt om det är roliga saker så klart.

Om det hade varit en solig dag hade jag gärna begett mig ut med någon av färjorna till en fin skärgårdsö men som sagt lockade inte den dagens väder det minsta. Jag skalade alltså snabbt ner planerna men tänkte att en båtutflykt kan det ju faktiskt bli ändå. Vi har ju de små båtarna som går fram och tillbaka til Hisingen, Älvsnabben. De kör dessutom gratisturer under sommaren (tips,tips!).

Så Storebror kläddes i lämpliga båtbyxor och Lillasyster fick randigt med inslag av marinblått och sedan begav vi oss ner till Stenpiren för att invänta en båt. De går hela dagarna fram och tillbaka så det var verkligen ingen lång väntan för oss men vi hann gå lite längs med vattnet i alla fall.

jennyjenny_utflykt-7

Även om båtresan inte var speciellt lång så hann vi ändå stå ute och kolla på utsikten på vägen till Hisingen och på vägen tillbaka satt vi inne och såg det hela genom fönsterrutan. Lillasyster somnade och Storebror uppskattade verkligen ”äventyret”.
Tillbaka i hamn igen så passade vi på att äta varsin matpaj på ett café på Stenpiren. Så lyxigt när Lillasyster sov att jag kunde sitta och småprata med Storebror. Även om han precis klarade att äta upp innan han ville börja springa runt så var det ändå lyckat.

jennyjenny_utflykt-6

 

Fredag

Igår, på fredagen, så startade dagen med ett BVC-besök. Vi åkte sedan med till T:s jobb och lekte en bra stund på en lekplats i närheten. Det var mycket varmare väder och det var skönt att vara ute. Storebror fick klättra, gunga och åka rutchkana så länge han ville.

jennyjenny_utflykt-9

Lillasyster ägnade sig mest åt att gräva i sandlådan. Hon gillar verkligen att sitta och pyssla med sitt så länge hon har koll på att vi är i närheten.

jennyjenny_utflykt-11

Efter ett tag hörde Storebror ett annat barn prata om en linbana som fanns högre upp i skogen och han ville givetvis se detta. Vi samlade ihop våra saker och gick längs med en skogsväg och hittade till slut faktiskt en liten linbana som Storebror kunde sitta på och åka i väg med. Väldigt roligt och det blev många vändor fram och tillbaka. Tyvärr kunde jag inte fånga dettta på bild eftersom jag var högst upptagen med att hålla koll så att Storebror ej trillade ner och att Lillasyster inte skulle springa i vägen.

jennyjenny_utflykt-12

När alla lekt färdigt begav vi oss hem till en vän för fika och mer lek för barnen. Just en sådan solig dag förstår jag verkligen charmen med radhus för vi satt med kaffe på deras altan, Lillasyster sov en stund i vagnen i skuggan och Storebror lekte med hennes son på lekplatsen utanför deras trädgård. Det blev några timmar där innan vi åkte hemåt och hämtade upp T på vägen.

Lördag

Även den här dagen bjöd på en utflykt. Denna gången mot Billdal strax utanför Göteborg. En vän har ny lägenhet där som vi skulle få besöka och vi startade med ett besök på Lassemajas café för frukost. Idag har det varit grått och regnigt men annars hade vi nog tänkt att det kunde bli lite promenerande vid havet också. Men det får bli en mindre regnig dag.

jennyjenny_utflykt-13

Hela området var nybyggt och caféet som vi besökte var fint och lagom folktomt denna tidiga förmiddag. Perfekt för oss med barnen. De höll sig ändå rätt lugna med hjälp av lite leksaker och någon plånbok att leka med.

jennyjenny_utflykt-16

När vi sedan kom hem så blev det en väldigt lugn lördag. En del legobygge, lite TV-tittande, lördagsgodisinköp och nu sover båda barnen, jag får en liten stund vid datorn och T är ute och firar en kompis som fyller år.

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

på väg till jobbet

På väg till jobbet

Skrivet den 12 september, 2018

Måndag med lite gnäll 

Skrivet den 27 juni, 2016

6 bra saker med lekparken

Skrivet den 23 januari, 2017

Föregående inläggChiapudding till frukost
Nästa inläggTreårspresenter

Bli först att kommentera!

Kommentera