i Barnen, Lillasyster - första året, Mammaliv, Vardag

Första utflykten


Idag gav vi oss ut på första riktiga utflykt, jag och barnen. Vi åkte till Världskulturmuséet strax efter 12 och blev kvar där i nästan tre timmar! 

Just nu har de en utställning som är väldigt barnvänlig där man kan springa runt och upptäcka olika saker i en väldigt spännande miljö. Man får inte ha barnvagn därinne men J är nästan nöjdare i sjalen och det gjorde det ju lättare för mig att springa efter K så det gjorde inget. 


Besöket gick jättebra och K fick bestämma vad vi skulle göra därinne och hur länge vi skulle stanna. Roligast var nog att klättra i alla olika trappor och att springa upp och ner för olika gångar. Det var väldigt lite folk där idag så det var extra mycket utrymme att leka på och jag kunde dessutom amma J och ändå hålla koll på K. Perfekt! 


Ytterligare en bra grej med utställning var att det fanns så mycket man fick röra och det som man bara skulle titta på var säkert förvarat bakom glas så jag slapp springa runt och säga nej hela tiden. Det bidrog nog också till att det blev en så lyckad utflykt. 


Vi köpte pannkakor att dela på men K ville mest dricka must och saft och efter bara några bitar var han mätt. Han gör så ofta vid måltiderna nu och jag försöker tänka på att inte tjata utan han äter väl om han är hungrig (men de dagarna han har fått i sig extra lite försöker jag göra något gott till kvällsmat så att han få i sig någon mat inför natten). 

På väg hem tog det inte många minuter innan K slocknade i vagnen. Förstår verkligen det för han var i gång hela tiden! Men nu när vi fixat denna utflykt vågar vi nog oss ut på fler äventyr för allt flöt på bra med blöjbyten, amning och mat. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Redan torsdag

Skrivet den 13 oktober, 2016

Paket

Skrivet den 2 september, 2016

Godmorgon

Skrivet den 21 december, 2016

Föregående inläggSista dagen på förskolan 
Nästa inläggStadsmuseet 

2 Kommentarer

 1. Soon-Im
  8 år ago

  Det ser ju ut dom han tyckte det här var jätte roligt!!

  Reply
  1. Jenny
   8 år ago

   Ja, som ett lekland för honom!

   Reply

Kommentera