i Mammaliv, Recept och mat, Vardag

Pepparkaksscones och andra julbestyr 

Julförberedelserna pågår

Storebror fick vara hemma ännu en dag så vi testade ett recept på pepparkaksscones. De har en julsmak men är  ändå lite nyttigare än alla julkakor och julgodisar. Det har ju blivit lite mycket onyttigheter när han varit hemma sjuk men jag ville ändå baka lite med barnen för det är en enkel sysselsättning. Är du nyfiken på receptet så kommer det lite längre ner i inlägget!

Vi har tjuvstartat julbestyren lite grann även om jag tycker att det mesta julpyntet ska fram till den första advent. Men helt kan man ju inte alltid hålla sig. Igår hängde vi upp ljusslingan på balkongen. Den lyser upp så fint nu när dagarna blir kortare och mörkare. En tomte som Storebror valde ut på Ikea fick vara med och en uggla som faktiskt står ute året om.

julbestyr-14

julbestyr-13

Och häromdagen kokte vi risgrynsgröt till lunch. Det är ju så gott och dessutom var det enkel mat att göra och äta när vi inte var helt friska.

julbestyrjulbestyr-2

Idag var tanken att Storebror skulle tillbaka till förskolan men lite hosta dröjer sig envist kvar. Han ville helst vara hemma så då fick han så klart vara det. För att fortsätta julmyset så testade vi att baka ett recept på pepparkaksscones som jag hittade här, på Yaya’s blogg. 

Det var helt lagom enkelt att baka tillsammans med barnen och det smakade faktiskt pepparkaka! För oss blev det ett mysigt förmiddagsmellanmål!

Recept på Pepparkaksscones

2,5 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl 

2 tsk bakpulver

1 tsk salt 

50 g smör

2 dl pepparkaksfilmjölk

Någon nypa kanel 

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knåda i smöret och ta sist i pepparkaksfilmjölen och blanda ordentligt. 

Baka i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. 

Klart! 

 

Fler tips hittar du här i kategorin för mat och recept!

pepparkakssconespepparkakssconespepparkakssconespepparkakssconespepparkakssconespepparkakssconespepparkakssconespepparkaksscones

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Lillasyster 13 månader

Skrivet den 6 juni, 2017

Utelek

Skrivet den 14 juli, 2016

K – 20 månader

Skrivet den 14 februari, 2016

Föregående inläggSjukdomsperioden har börjat på förskolan
Nästa inläggBästa knepet för att lära barnen äta tacos

1 kommentar

  1. Julblommor och julklappar | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
    4 år ago

    […] under de tio minuterna hon sov i sin säng. Det blev pepparkaksfilen som blev över efter scones-bakningen häromdagen. Oväntat god […]

    Reply

Kommentera