Julförberedelserna pågår
Storebror fick vara hemma ännu en dag så vi testade ett recept på pepparkaksscones. De har en julsmak men är ändå lite nyttigare än alla julkakor och julgodisar. Det har ju blivit lite mycket onyttigheter när han varit hemma sjuk men jag ville ändå baka lite med barnen för det är en enkel sysselsättning. Är du nyfiken på receptet så kommer det lite längre ner i inlägget!
Vi har tjuvstartat julbestyren lite grann även om jag tycker att det mesta julpyntet ska fram till den första advent. Men helt kan man ju inte alltid hålla sig. Igår hängde vi upp ljusslingan på balkongen. Den lyser upp så fint nu när dagarna blir kortare och mörkare. En tomte som Storebror valde ut på Ikea fick vara med och en uggla som faktiskt står ute året om.
Och häromdagen kokte vi risgrynsgröt till lunch. Det är ju så gott och dessutom var det enkel mat att göra och äta när vi inte var helt friska.
Idag var tanken att Storebror skulle tillbaka till förskolan men lite hosta dröjer sig envist kvar. Han ville helst vara hemma så då fick han så klart vara det. För att fortsätta julmyset så testade vi att baka ett recept på pepparkaksscones som jag hittade här, på Yaya’s blogg.
Det var helt lagom enkelt att baka tillsammans med barnen och det smakade faktiskt pepparkaka! För oss blev det ett mysigt förmiddagsmellanmål!
Recept på Pepparkaksscones
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
2 dl pepparkaksfilmjölk
Någon nypa kanel
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Knåda i smöret och ta sist i pepparkaksfilmjölen och blanda ordentligt.
Baka i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
Klart!
Fler tips hittar du här i kategorin för mat och recept!
Julblommor och julklappar | Mitt liv som tvåbarnsmamma | JennyJenny.se
• 7 år ago[…] under de tio minuterna hon sov i sin säng. Det blev pepparkaksfilen som blev över efter scones-bakningen häromdagen. Oväntat god […]