i Mammaliv, Vardag

Julblommor och julklappar

Julblommor

Det är den första december, klockan är halv tio på kvällen och båda barnen sover! Vi har börjat fixa med julblommor och annat.

Så mycket hann jag skriva innan Lillasyster vaknade men hon får väl sova vidare här i min famn en liten stund. Jag hann i alla fall äta lite kvällsmat under de tio minuterna hon sov i sin säng. Det blev pepparkaksfilen som blev över efter scones-bakningen häromdagen. Oväntat god faktiskt!

Årets första julklapp

Men jag skulle bara skriva lite kort tänkte jag. Igår fick jag årets första julklapp! En väldigt tidig sådan men också väldigt uppskattad. Det var min snälle man som kom hem med en present och den innehöll detta fotorelaterade som ni ser på bilden här nedanför. Inte objektiven då men en reflekterande skärm och handskar som både håller händerna varma och har bra grepp så att man inte tappar kameran.

foto-2

Skärmen är till för att rikta ljus för att ljusa upp det man vill fotografera och ta bort skuggor. Ska bli spännande att testa eftersom jag alltid fotograferar med naturligt ljus och det här ökar ju möjligheterna att få till bilderna lite extra snyggt. Storebror fick hjälpa till att visa hur skärmen ser ut när man tagit ut den ur förpackningen så blir det kansek lättare att förstå hurdan skärm jag menar.

foto-3

Julblommor

Det stora julpyntandet sparar vi till imorgon men jag kunde ändå inte låta bli att köpa lite julblommor i affären igår. Eftersom jag inte tål hyacintens starka doft så fick det bli juliga, röda amaryllisknoppar som följde med hem.

amaryllis Julblommor

Och imorse, lagom till första advent och första avsnittet av julkalendern, så hade några av knopparna börjat slå ut. Så fint att ha att titta på i köket. Men nu ska jag faktiskt ta Lillasyster och gå upp och lägga mig. Jag har ju fått förkylningen nu och även Lillasyster har en del snuva och hosta så vi kan behöva lite sömn båda två. Storebror mår i alla fall mycket bättre nu.

Ha det fint så hörs vi snart igen!

amaryllis Julblommor

amaryllis Julblommor

amaryllis Julblommor

amaryllis Julblommor

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Julklappar

Skrivet den 7 januari, 2017

Föregående inläggBästa knepet för att lära barnen äta tacos
Nästa inläggLillasyster 19 månader

Bli först att kommentera!

Kommentera