i Barnen, Lillasyster - ett år, Mammaliv, Vardag

Lillasyster 19 månader

19 månader

Lillasyster är 19 månader gammal nu och utvecklingen går framåt lite i taget så att man knappt märker vad som händer. Det är när vi jämför nytagna bilder med gamla bilder på henne som vi verkligen ser hur mycket hon växt. Hon är ingen liten bebis längre utan ett litet barn!

Sömnen vid 19 månader

För några dagar sedan så sov hon i sin säng till 2 på natten (rekord!) och de senaste nätterna har jag sovit väldigt tungt. Det beror kanske lite på en förkylning men jag tror faktiskt att det också hänger ihop med att Lillasyster sover längre stunder bredvid mig. Ett tag så var hon ju vaken en gång i halvtimmen ungefär men nu har det lugnat ner sig mycket. Och plötsligt hinner jag komma in i djupsömn och till och med drömma. Betyder det att jag vaknar pigg och utvilad på morgonen? Hehe, inte riktigt men jag hoppas att vi är på väg mot bättre nätter.

Pratet vid 19 månader

Lillasyster pratar så mycket. En del ord kan vi gissa oss till men det mesta är fortfarande helt oförståeligt. Men det är så svårt att hålla sig för skratt när hon säger ”Mamma” eller ”Pappa” och sedan kommer långa meningar som vi inte förstår ett ord av men hon ser så allvarlig ut när hon säger det som om hon berättar något väldigt viktigt. Hon har också börjat sjunga (eller nynna) med i låtar som vi sjunger. Talet är verkligen på gång nu! Storebror började ju prata mer med ord runt sin tvåårsdag så vi får se om Lillasyster blir tidigare eller om vi får vänta ett tag till på att höra vad hon har att säga. Ord som vi tycker oss ha hört på senaste tiden är apa, kudde och filten.

Lek och humör vid 19 månader

Hennes favoritsaker är fortfarande hennes Pippi-docka men en stark konkurent är pappas telefon som ska visa Pippa eller ”Letitgoo” (som inte betyder Frost utan Moana, eller Vaiana som den heter på svenska). När hennes farbror var här för några dagar sedan så spelade han fotboll med henne och det var väldigt kul tyckte Lillasyster. Så bollarna är åter en favorit här hemma.

Humöret är fortfarande starkt. Hon blir sur snabbt och skriker högt men några sekunder senare kan hon vara hur glad som helst igen. Lillasyster är ganska avvaktande mot främlingar och gråter om någon hon inte känner kommer på besök här hemma. Hon vill helst att mamma, pappa eller Storebror finns nära till hands. Vad jag minns så var Storebror mycket mer nyfiken på nya personer. Men Lillasyster är mycket bättre på att leka på egen hand än vad han var. Häftigt att kunna se likheter och skillnader hos dem fast de är så små!

Lillasyster
Ålder: 19 månader
Klänning: Ralph Lauren
Humör: Peppad på julen

Här kan du läsa med om barnens utveckling om du vill!

19 månader19 månader19 månader19 månader19 månader19 månader19 månader19 månader

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Frukost med Läkarmissionen

Frukost med Läkarmissionen

Skrivet den 22 maj, 2017

J fem månader 

Skrivet den 6 oktober, 2016

Lillasyster ett år

Skrivet den 16 maj, 2017

Föregående inläggJulblommor och julklappar
Nästa inläggLite av julpyntet på plats

2 Kommentarer

 1. Maria Ljungström
  6 år ago

  AWWW vilken söt flicka haha 🙂 julen är verkligen barnens högtid

  Ha en fin ny vecka!

  LOVE Maria på Inredningsvis

  Reply
  1. JennyJenny
   6 år ago

   Ja, julen blir så mycket mer speciell med barn 🙂 Tack det samma! 💕

   Reply

Kommentera