i Mammaliv, Tips, Vardag

Bästa knepet för att lära barnen äta tacos

barnen äta tacos

Det är fredag och ikväll gissar jag på att många barnfamiljer dukar fram tacos på borden. Vad passar bättre då än ett tips på hur dina barn lättare får i sig mer av godsakerna. Ett enkelt knep så att för att lära barnen äta tacos. Du får dessutom mindre av innehållet att plocka upp från golvet efter middagen. Stort win-win!

Sedan Storebror började äta tacos med bröd har vi använt det här knepet hemma. Lillasyster har tagit efter så från 1,5 års ålder vet jag att vårt knep fungerar med bra resultat.

Så kan barnen äta tacos själva

Det är egentligen väldigt enkelt och det är väl så med de flesta knep och husmorstips att det är de enklaste lösningarna som är de allra bästa. Det är bara att vika tortilla-brödet som vanligt (ha lite mindre fyllning i ”bottnen”) och sätt sedan en påsklämma längst ner. Klart!

Barnet kan enkelt hålla i tacosen och fyllningen kan inte rasa ur. Hela familjen kan i lugn och ro ägna sig åt fredagsmys.

barnen äta tacosbarnen äta tacos

barnen äta tacos

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

K ~ 18 månader

Skrivet den 11 december, 2015

11 månader

Lillasyster 11 månader

Skrivet den 5 april, 2017

Utflykt och fika

Skrivet den 18 januari, 2017

Föregående inläggPepparkaksscones och andra julbestyr 
Nästa inläggJulblommor och julklappar

4 Kommentarer

 1. Jessica
  4 år ago

  Genialt!!!

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Och enkelt! 🙂 Funkar nog även för vuxna som har svårt med vikningen 😉

   Reply
 2. Karin Wikström
  4 år ago

  smart! jag ska börja öva på mig själv, då jag fortfarande inte reder ut en taco, utan får ta till kniv och gaffel i halvlek! detta tips kan vara avgörande för tacons framtid i vårt hushåll!

  Reply
  1. JennyJenny
   4 år ago

   Underbart! (Knepet är beprövat även på min mor så vet att vuxna kan ha stor nytta av det) 😂

   Reply

Kommentera