i Mammaliv, Vardag

Förkylningar

Tystnad här på bloggen och då vet ni vad det brukar betyda? Sjuka barn… Först var ju K hostig och snuvig och sedan blev J smittad. Hennes första riktiga förkylning med rinnande näsa, hosta och feber. Har till och med varit tvungen att ge henne alvedon till nätterna.

Igår var det Lucia-fika på förskolan och K har ju varit pigg de senaste dagarna men J hade mycket feber så vi stannade hemma. Tänkte att han kunde ha sina tomtekläder idag på förskolan istället. Men 6 imorse väckte han oss och berättade gråtande att han mådde illa. Han somnade sedan om i soffan med T och sov nästan till 9. Han sa att han mådde bättre men för att inte ta några risker får han vara hemma idag också.

Så skönt att vara föräldraledig och kunna ha honom hemma utan att känna pressen att jag behöver jobba. Tänkte på det imorse, ifall jag hade jobbat nu så hade jag vab:at alla dagar utom en vecka den senaste månaden. Det hade varit stressande! Är det så här höstarna och vintrarna ska vara? Finns det något att göra eller är det helt enkelt bara att invänta att immunförsvaret hos de små går igenom alla prövningar och byggs upp?

Jaja. En lugn dag hemma får det bli. Tvätten piper att den är klar men J har äntligen somnat på mig så den får vänta. Och luckorna i julkalendern här på bloggen kommer de också när jag inte har fullt upp med att serva två sjuklingar här hemma 😉

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Treårspresenter

Skrivet den 29 juli, 2017

Lördag med familjen 

Skrivet den 10 december, 2016

Utflykt

Skrivet den 6 januari, 2016

Föregående inläggLördag med familjen 
Nästa inläggJulpyssel och bullar

4 Kommentarer

 1. Soon-Im
  10 månader ago

  Ojoj minnen kommer tillbaka !!! det brukade vara så där några år till, hahaha

  Reply
  1. JennyJenny
   10 månader ago

   Ja, grannen sa igår att deras son blev mycket bättre efter han fyllt 4. Några år kvar…

   Reply
 2. Mia
  10 månader ago

  Vi har klarat oss bra hittills…och det var skönt när Moa var förkyld och hemma att jag bara var det också utan krav på att vara någon annanstans 🙂 Krya på dina små gryn. Kram

  Reply
  1. JennyJenny
   10 månader ago

   Tack! Ja, stressen med VAB o Vobb ser jag ej framemot. Här lutar det åt att K får vara hemma till efter nyår för att inte riskera nya sjukor till jul då släkten kommer! Skönt att ni klarat er bra!!

   Reply

Kommentera