i Mammaliv, Vardag

Frukost med Läkarmissionen

IMG_7095

I förra veckan fick jag möjlighet att vara med på en frukost som hölls av Läkarmissionen i samarbete med the Bond CommunicationHotell Bellora här i Göteborg. Så att det inte råder några frågetecken så vill jag börja med att säga att jag bjöds på frukost men i övrigt så är jag inte sponsrad av Läkarmissionen (förutom med en tygkasse som syns på bild här i inlägget 😉 ) och jag får alltså ingenting för att skriva det här inlägget men däremot så tycker jag att det är ett viktigt ämne och en väldigt bra sak så jag vill gärna dela med mig av det jag fick höra under frukosteventet och tipsa er om vad man kan göra om man har en slant över och vill ge något mer än blommor och choklad på mors dag.

IMG_7117

Vi fick lyssna på Hanna Rosell som presenterade olika delar av Läkarmissionens arbete runt om i världen. Det var hoppingivande att höra om allt positivt som sker men samtidigt var det en del hemska historier vi fick berättade för oss. Känslorna var verkligen högt och lågt under den här morgonen.

Snart är det mors dag och då brukar Läkarmissionen satsa lite extra på en kampanj. För vad passar bättre på mors dag än att ge en mamma möjligheten att få en trygg förlossning? Eller att ge ett barn gåvan att få en mamma! För visste du att det varje år dör hundratuseltals kvinnor av sin graviditet eller under förlossningen?

Vi har en så trygg situation här i Sverige med mödravård, förlossningssjukhus och barnavårdscentraler men i Kongo, där Läkarmissionen driver projekt, är situationen en helt annan. Läkarvård är dyrt och många får genomgå både graviditet och förlossning på egen hand och helt enkelt hoppas att allt går som det ska. Skulle någon komplikation tillstöta så finns hjälpen ofta alltför långt borta.

För 150 kronor kan man köpa en trygg förlossning åt en kvinna. På Panzisjukhuset i Kongo, som Läkarmissionen driver, så finns även möjlighet att ge kejsarsnitt när det behövs och förtidigt födda barn kan få bra vård. De satsar även mycket på eftervården och familjerna kan få hjälp med familjeplanering och råd kring preventivmedel.

IMG_7097

Om du skulle vilja ge en trygg förlossning i Mors dag-present så finns det flera sätt att göra detta på;

  • Du kan sms:a 729 72. Skriv mors dag i sms:et. Du får då ett fint gåvokort tillbaka som du kan skicka vidare.
  • Du kan swisha 150:- till 90 00 217. Skriv mors dag som meddelande. Du kan då ladda ned ett gåvokort från lakarmissionen.se/morsdag.
  • Du kan också via hemsidan, lakarmissionen.se/morsdag, betala via inbetalningskort, kontokort eller banköverföring och sedan skriva ut ett fint gåvokort.

Och tycker du att det här är ett bra initiativ så tipsa gärna vidare så att fler hör talas om det!

 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Utflykt

Skrivet den 6 januari, 2016

Lillasyster 14 månader

Skrivet den 8 juli, 2017

Föregående inläggGrillning på thailändskt sätt
Nästa inläggKoreanska folkdräkter

Bli först att kommentera!

Kommentera