i Vardag

Gravid vecka 31

  En ny vecka och senaste veckan har gått så fort (som vanligt nu) även om den har känts lite tyngre. Lite mer foglossning och jag har även haft värk i kroppen som nog beror på feber. 

Denna vecka väger barnet mellan 1,6-1,7 kg och är ca 37 cm långt. Alla organ är i princip färdigutvecklade. Lungorna är de som blir färdiga sist. Nu ska barnet bara lägga på sig i vikt. 

Mammans kropp förbereder sig på förlossningen och det är vanligt att sova dåligt och att ha svårt att koncentrera sig. Uppmärksamheten riktas mot det ofödda barnet och man kan bli introvert på grund av den mentala förberedelsen inför förlossningen. 

Jag hoppas att det känts extra tungt på grund av att jag varit sjuk den senaste veckan och att det ska kännas bättre igen snart. Förra graviditeten var jag pigg hela vägen (som jag minns nu iallafall) och nu när jag dessutom har K att ta hand om behöver jag ha min energi. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Bebisprylar

Skrivet den 21 december, 2015

Gravid vecka 22

Skrivet den 2 januari, 2016

J två månader

Skrivet den 5 juli, 2016

Föregående inläggBarnmorskebesök i vecka 30
Nästa inläggVilken vecka

Bli först att kommentera!

Kommentera