i Graviditet

Gravid vecka 17

  Vecka 17 är här och appen säger att 40% av graviditeten har passerat (!?). När då, undrar jag? 

Men har satt någon slags gräns med att inte börja förbereda och greja förrän efter rutinultraljudet. Vi har tid för vårt den 21 december. 

Appen säger också att barnet är 9-11 cm denna vecka och väger 90-120 gram. Det har hår och naglar och varje dygn pumpar det runt 24 liter blod. 

Livmoderns är nu lika stor som ett bebishuvud och översta kanten är mittemellan blygdbenet och naveln. 

Den ökade blodmängden kan göra att man känner sig varm, andfådd och svettig. Även täppt näsa kan bero på graviditeten. 

Det jag känner igen mig i är andfåddheten och kanske att jag är lite varmare än vanligt. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Städa och rensa

Skrivet den 31 januari, 2016

Gravid vecka 26

Skrivet den 30 januari, 2016

Gravid vecka 31

Skrivet den 5 mars, 2016

Föregående inläggFredagsmys 
Nästa inläggLördag

Bli först att kommentera!

Kommentera