i Graviditet

Gravid vecka 38

  
Barnet är nu ca 48 cm långt och väger mellan 3-3,17 kg under veckan. Graviditeten räknas nu som fullgången och det är nu bara vilt som ska öka för barnet. 

Det är vanligt att känna av förvärkar och många är trötta på grund av sömnbrist och graviditeten. 

Jag har precis kommit hem från en helg hos mina föräldrar. K var med mig och vi åkte tåg ca 4 timmar till och från Blekinge. Jag var lite nervös över att åka ifrån T så här nära förlossningen men som tur var gick allt bra. Dock är jag väldigt trött nu. K sov sämre första natten och andra natten var det jag som låg vaken med halsont och ett öra som kändes som det skulle sprängas (det känns mycket bättre idag, bara halsen som gör ont fortfarande). 

Jag vet inte riktigt hur förvärkar känns men något slags ont har jag i nedre delen av magen. Ibland är det molande som mensvärk och ibland hugger det till mer. Sedan rör sig Mini i magen väldigt mycket och med tanke på att barnet ska väga ca 3 kg nu så känns rörelserna en hel del. 

Jag var hos barnmorskan i förra veckan (inte min ordinarie då jag blev tvungen att byta tid på grund av jobbet). Alla värden var bra som vanligt och hon kände efter så att barnet fortfarande låg med huvudet nedåt (vilket det gjorde) men huvudet var fortfarande ruckbart (men har läst att det inte alltid fixerar sig helt om man är omföderska). 

Jag tycker iallafall att jag mår bra fortfarande. De krämpor jag har är helt klart hanterbara och jag klarar att leka och bära runt på K. Det är väl lite mer sömn som inte skulle skada 😉 
Hormonerna har jag förresten känt av lite mer under förra veckan (har inte märkt av dem så mycket alls innan). Det var några hastiga humörsvängningar med irritation, tårar och skratt. Jobbigt för mig men även för T 😉 

  

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 17

Skrivet den 28 november, 2015

Gravidlistan

Skrivet den 25 maj, 2017

Jämförelse mellan graviditet nr 1 och 2.

Skrivet den 27 januari, 2016

Föregående inläggTorsdag
Nästa inläggBygga byrå 

Bli först att kommentera!

Kommentera