i Graviditet, Vardag

Gravid i vecka 15

  I vecka 15 är barnet 9-10 cm lång och väger cirka 50 gram. Jag är i andra trimestern (graviditetens andra del). 

Hjärtat har ökat kapaciteten med 20% för att klara av syreförsörjningen till både mig och barnet. Blodvolymen fortsätter att öka och hjärtat slår fortare. 

Barnet lagrar kalcium så det är vanligt att bli sugen på mjölkprodukter. 

Jag har känt av att jag blir lättare andfådd men i övrigt mår jag nästan som vanligt denna vecka. Fortfarande illamående om jag blir hungrig bara. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Babybox från Apoteket Hjärtat 

Skrivet den 10 april, 2016

Gravid vecka 11

Skrivet den 17 oktober, 2015

Gravid vecka 35

Skrivet den 2 april, 2016

Föregående inläggAlicante 
Nästa inläggLördag i Spanien 

Bli först att kommentera!

Kommentera