i Graviditet

Gravid vecka 30 

  
Vecka 30 och ca 10 veckor kvar (!) Veckorna går verkligen fort. 

Barnet väger ca 1,4 kg och är omkring 41 cm långt. Från och med nu kan det skilja mycket i vikt och längd mellan olika barn utifrån gener och moderkakans funktion. Men ungefär 200 g går det upp per vecka. 

Barnet har fortfarande plats att vända sig och behöver inte ha lagt sig med huvudet neråt ännu. Just nu är det lungorna och skelettets hårdhet som utvecklas. 

Mamman kan börja må illa igen på grund av att barnet växer så fort och ökat hormonpåslag. Den ökande vikten kan också börja kännas tung i rygg och ben. 

Jag märker att magen växer fortare nu mot slutet. Jag kan fortfarande böja mig och plocka upp saker från golvet men känner att den snart börjar ta emot lite. Speciellt på kvällen då den alltid känns större. 

Mini sparkar en del upp mot mitt högra revben så det verkar som att huvudet mest är nedåt. 

Foglossning känner jag av en del på kvällen när jag gått mycket under dagen men annars har nog inga nya krämpor tillkommit. 

K har ju varit sjuk så sömnen har ju inte varit så bra men tycker ändå att jag orkat med dagarna. 

I vissa appar står det att man kan bli nedstämd de sista veckorna och det minns jag från förra graviditeten och har väl känt lite nu. En kombination av att kroppen växer så snabbt, inga kläder passar och det känns som att man inte vill träffa folk för de förstår ändå inte hur man mår. Vill mest vara hemma med T och K 🙂 Så länge man vet att det är hormoner som spökar så tycker jag ändå att det går att hantera. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Vår dotter är här 

Skrivet den 10 maj, 2016

Gravid vecka 27

Skrivet den 6 februari, 2016

Sjukstuga

Skrivet den 26 februari, 2016

Föregående inläggSjukstuga
Nästa inläggSolig lördag

Bli först att kommentera!

Kommentera