i Graviditet

Gravid vecka 11

  Idag går vi in i vecka 11. I gravidappen står det att den ökade blodmängden kan ge varmare händer och fötter. Den kan även ge ofarlig hjärtklappning. Det är vanligt att känna sig törstigare och från nu och framåt så får man gå och kissa allt oftare. 

Om barnet står det att det är 4,5-6 cm långt. Könsorganen utvecklas denna vecka men kan inte ses på några undersökningar ännu. Det kan gäspa, suga och svälja. 

Jag känner igen mig i den ökade törsten. Dricker massor vatten jämfört med innan. Så det kan ju vara en anledning till att jag får gå och kissa oftare. Till och med någon gång varje natt.

Hjärtklappning har jag inte känt av och inte heller några varmare händer eller fötter. Jag har tydligare blodådror och det är väl där den ökade blodmängden märks.

På inskrivningen i början av veckan så togs ju alla möjliga blodprover, urinprov och blodtryck på mig. Allt var jättebra men blodtrycket var väldigt lågt. Det är ju ofarligt men förklarar ju att jag blir yr varje gång jag reser mig. 

Andra symtom är att illamåendet är kvar men jag blir allt mindre sugen på mat. Det är samma som förra gången. Speciellt mat som jag stått och lagat kan jag knappt äta. Bäst går kall mat så det blir en del mackor eftersom illamåendet bara försvinner när jag äter. 

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv som just nu har stort fokus på mammalivet. Jag är just nu föräldraledig då jag är en ganska nybliven tvåbarnsmamma. Jag bor tillsammans med min man, T, i Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Gravid vecka 14

Skrivet den 7 november, 2015

Gravid vecka 19

Skrivet den 12 december, 2015

Gravid vecka 21

Skrivet den 26 december, 2015

Föregående inläggK ~ 16 månader
Nästa inläggSpelkväll 

Bli först att kommentera!

Kommentera